مزاج‌شناسی

نشانه ها و راه های تنظیم خلط دم در طب سنتی

خلط دم (خون) از پخته شدن بلغم به وجود می آید و بهترین خلط در بدن است

خلط دم

خلط دم (خون) از پخته شدن بلغم به وجود می آید و بهترین خلط در بدن است (یعنی نزدیک به اعتدال است). وظیفه آن رساندن غذا و اکسیژن به سلولها است و بر دو نوع طبیعی و غیر طبیعی تقسیم می شود:

  1. خون طبیعی: خونی سرخ رنگ و شیرین و بی بو است، خونی که از جگر بر می خیزید، بسیار سرخ است و در ورید جریان دارد و خونی که از قلب بر می خیزد، درخشان تر و گرم تر و روان تر است.
  2. خون غیر طبیعی: خونی که مزاجش بد شده باشد (یعنی گرمتر یا سردتر شده) و یا خونی که به خلط بد تبدیل شده و با اخلاط دیگر آمیخته شده و رنگ و بو و مزه آن تغییر کرده است.

علائم غلبه خلط دم

  • واریس (گرفتگی عروق پا)
  • همورویید (گرفتگی عروق انتهائی)
  • خستگی زودرس
  • سیاهی چشم
  • ظهور دانه های تیره در سراسر بدن
  • رسوب سودا در اندام انتهائی
  • ضعف بینائی
  • کاهش حافظه
  • بد بینی
  • دیر تصمیمی گرفتن
  • تردید و وسواس
  • افزایش تری گلیسرید و کلسترول
  • فشار خون بالا
  • تداوم سردرد
  • صدای زانو در راه رفتن
  • درد کمر و دیسک
  • نبود احساسات
  • بروز تفکرات منفی

روش های تنظیم خلط دم

  • اصلاح خون با سحر خیزی و عبادت
  • ترک پر خوری
  • دو بار در روز غذا خوردن
  • تخلیه ی جنسی متعارف (صحیح)
  • خواب قیلوله
  • حجامت
  • مصرف سرکه و آبلیموی تازه و آبغوره
  • شنا کردن

غذاهای مفید برای تنظیم خلط دم

  • میوه جات و سبزیجات از جمله خیار، کاهو، به خصوص سیب درختی همراه با پوست و دانه های آن
  • حبوبات و غلات جوانه زده (مثل گندم، جوی دو سر، ماش و عدس)
  • بذرهای ملین ناشتا (مانند خاکشیر، اسفرزه، تخم ریحان، بالنگو، تخم مل، قدومه شیرازی، بارهنگ)
  • تخم مرغ و عسل به مقدار کم
  • کدو خورشتی
  • نوشیدن دو تا سه لیوان آب زرشک که سریعاً خون را به حالت طبیعی باز می گرداند
  • کم خوری
  • استفاده از غذاهای ساده و کم کالری مانند سبزیجات بخار پز
  • ترشی طبیعی (شاتوت، زرشک، لیمو ترش، آب نارنج)
  • سوپ جو
  • روغن زیتون،
  • سالاد قبل غذا
  • شیر گوسفند
  • ماست چکیده
  • ترب ها، شلغم، هویج، خیار چنبر، تربچه، لوبیا، آناناس، انجیر، انگور ترش، خرما با انار، زردآلو، سیب، گلابی، گیلاس، موز ، مویز
  • جگر، پاچه، گوشت گوسفند، مغز، زبان، میگو، مرغ محلی، گل گاوزبان
  • بادام شیرین، بادام زمینی، کنجد

غذاهای مضر

  • غذاهای گرم و تر
  • غذاهای مضر و کم فایده مثل: غذاهای سرخ شده، غذای چرب، شیرین جات قنادی و مصنوعی
  • ادویه جات تند
  • غذاهای شور (نمک دستکاری شده)
  • انواع شور (کلم شور، خیار شور و…)
  • گوشت زیاد
  • کره و خامه
  • غذاهای نشاسته ای
  • آب یخ، دوغ، نوشابه
  • تخم مرغ
  • نوشیدن مایعات همراه با غذا و یا بلافاصله بعد از آن
  • خرما، رطب، توت خشک، کشمش
  • سس، رب، سرکه
  • سیر
  • چای، قهوه، نسکافه
  • بادمجان

آشنایی با سایر اخلاط

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۵ (۱ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن