این که یک پزشک طب ایرانی، دائم بگه اینو نخور، اونو نخور که هنر نکرده، بلکه هنر اینه که بتونه برای غذاهای مضر، جایگزین مناسب تری پیدا کنه. یکی از این غذاها، کشک کدو ، جایگزینی رژیمی، سالم و خوشمزه برای کشک بادمجان است. این غذا مزه خوبی دارد، اما امکان دارد بار اول با شنیدن اسم آن، حس چندان خوبی سراغتان نیاید، خصوصاً این که اکثر افراد به ویژه مردان، کدو سبز دوست ندارند و با خود بگویید آخه کدو چیه که کشک کدوش چی باشه، اما کافیه یک بار این غذا رو درست کنید، نظرتون عوض میشه، خصوصا این که کدو در طب سنتی ایرانی خواص بیشماری داره و جزء غذاهای رطوبت بخش به حساب میاد و یکی از پررنگترین خوراکیهایی است که در رژیمهای غذایی، به ویژه گیاهخواران و ورزشکاران، لیست میشود. پس با ما همراه باشید تا در ادامه شما را با طرز تهیه این غذای خوشمزه آشنا نماییم…
مروری بر خواص و طبع کدو سبز
- طبع کدو سبز سرد و تر است.
- طبیعت سرد آن با خواص ضدالتهابی همراه شده و در کاهش التهاب بیماریهایی مانند آسم و پروستات مورد توجه قرار میگیرد.
- آب فراوانی دارد و برای رفع تشنگی و باز کردن انسداد عروق هم میتواند مفید باشد.
- کدو خلط خوب تولید میکند و ترکیب و تناسب خون را به هم نمیزند؛ مخصوصا گرم مزاجان از آن بسیار بهره میبرند.
- از هضم خوبی برخوردار است.
- کدوسبز با فیبر فراوان، تقریباً نداشتن کربوهیدرات، سدیم پایین و کلی آنتی اکسیدان در کاهش و تنظیم قندخون، فشارخون، سلامت قلب و تنظیم چربی و اوره خون سرآمد است.
- فیبر کدوسبز موجب حرکت طبیعی رودهها و تنظیم دفع میشود.
- انتخابی عالی در رژیمهای لاغری و کاهش وزن است.
- منیزیم فراوانی دارد و در اختلال تیروئید و خستگی مزمن، توصیه میشود
- در فشارخون و دیابت توصیه میشود.
- کدو را یا آبپز کنید یا تف مختصر دهید تا خواص آن از بین نرود.
- اگر از رنده شده آن در ماست استفاده میکنید حتما با پودر مرزه، یا نعنا خشک یا پودر شوید آن را اصلاح کنید.
- تذکر: افراد سردمزاج و دارای معده سرد در مصرف آن بدون مصلح، زیاده روی نکنند.
آموزش پخت کشک کدو
کشک کدو در اصل یک غذای کرمانی است که کالری کمی دارد و در عوض به دلیل داشتن کشک، سرشار از کلسیم است.
مواد لازم
- کدو سبز به مقدار لازم و متناسب با نفرات
- کشک (اگر اضافه وزن دارید از کشک کم چرب و به مقدار کم استفاده کنید)
- پودر مرزه یا نعناع خشک
- پودر گردو
- پیاز و یک تا دو حبه سیر
- نمک و زردچوبه به مقدار دلخواه
طرز تهیه
- کدوها را پوست بگیرید و کمی در روغن زیتون و با حرارت کم، تف مختصر دهید.
- اگر مشکل اضافه وزن دارید و دوست دارید این غذا کاملا سالم طبخ شود، میتوانید آنها را بخار پز یا آبپز کنید.
- در ظرف دیگری، پیاز و سیر را خردکرده و مجدد با روغن کم (ترجیحاً زیتون) تف دهید و به کدوها اضافه کنید. زردچوبه و در صورت تمایل کمی فلفل سیاه هم در همین مرحله اضافه کنید.
- حالا در ظرف را بگذارید تا کدوها آب بیندازند و کم کم آب آنها کشیده شود.
- سپس کدوها را با گوشت کوب بکوبید تا نرم و یکدست شوند.
- سپس پودر گردو، پودز مرزه یا نعنا را هم به غذا اضافه کرده و همراه با کشک (اگر سفت است کمی با آب گرم رقیق کنید)به مواد اضافه کنید.
- مواد را هم بزنید تا آب کشک کدو تبخیر و آماده سرو شود.
فواید کشک کدو
- کدو میتواند با توجه به عوارضی که بادمجان دارد و حساسیت و مشکلاتی که برای برخی از افراد ایجاد میکند، جایگزین خوبی برای آن باشد
- غذای سبکی است و نفخ و سنگینی هضم بادمجان را ندارد.
- دوستانی که رژیم دارند میتوانند به جای نان گندم از تکهای نان چاودار در کنار این غذا بهره ببرند.
- این غذا اصلاً طعم گس و تلخ برخی از کشک بادمجانها را ندارد، افرادی که کشک بادمجان دوست ندارند، عاشق کشک کدو خواهند شد.
- کدو علاوه بر خواص ذکر شده در بالا، ضد التهاب و ملین است و با توجه به رطوبتش برای افرادی که از خشکی رنج میبرند و افرادی که بیخوابی و کم خوابی دارند، جایگزین خوبیست
- مصلحات این غذا، فلفل، نعناع و پختن در کمی روغنه (روغن پیاز و سیر) که همه اینها در طبخ آن رعایت شده است. گرم مزاجها میتوانند چند قطره آبغوره هم به آن اضافه کنند.
- در مصرف سیر افراط نکنید و در حد این که طعم و عطر سیر را بگیرد کافیست.
شما دوستان عزیز، تاکنون کشک کدو درست کردهاید؟ اگر تجربه پخت این غذا را دارید، نظر و تجربه خود را با ما به اشتراک بگذارید، اگر نه حتما این غذای خوشمزه و مفید را درست کنید و باخیال راحت نوش جان کنید.