متأسفانه در جامعه باورها و شایعات غلط طبی زیادی در میان توده مردم، رواج یافته است که با آنچه در منابع طب سنتی برای حفظ سلامت و پیشگیری از بیماریها ذکر شده، در تضاد است، از این رو ما قصد داریم، هر هفته یکی از این باورها و شایعات را در سایت طبایع، مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم:
باور غلط طبی (5)
خوردن خربزه با عسل منجر به مرگ ناگهانی یا سنکوپ میشود.
بررسی و تحلیل از منظر طب سنتی
یکی از باورهای غلط طبی این است که خوردن خربزه با عسل منجر به مرگ آنی یا سنکوپ میشود در حالی که مصرف خربزه و عسل با هم ماده دیر هضم یا اصطلاحاً بدهضمی را ایجاد میکند که فرد را دچار دل دردهای شدید و مشکلات گوارشی میکند. این دل دردها اغلب سبب مرگ نمیشوند اما طاقت فرسا هستند و در برخی افراد انقباضات قولنجی شدید یا ورم روده را موجب میگردند.
در کتابهای طب سنتی مصرف همزمان دو خوراکی با طبع گرم، سرد، خوراکیهای نفاخ و مواد مرطوب با یکدیگر و به فاصله نزدیک از هم منع شده است. زیرا باعث میشود این غذا در بدن به صورت فاسد در آید و نفخ معده و عوارض گوارشی را در پی داشته باشد نه این که باعث مرگ شود. در واقع، زمانی که عسل با خربزه مخلوط میشود، ترکیبهای موجود در این دو ماده خوراکی با یکدیگر واکنشی نشان میدهند. که نتیجه این واکنش، به وجود آمدن یک ماده سفت و سخت است.
به همین دلیل، اگر خربزه و عسل باهم مصرف شوند، سفت شدن ماده حاصل از ترکیب آنها، باعث میشود. هضم برای دستگاه گوارش بسیار سخت شود. در یک کلام اینکه خربزه و عسل، ترکیبی دیرهضم و بدهضم است. در موارد بسیار زیادی هم دیده شده افرادی که خربزه و عسل را باهم خوردهاند، دچار دلدردهای شدیدی میشوند. البته این دلدردها در حدی نیستند. که بتوانند منجر به مرگ یا مرگ آنی افراد سالم شوند.
از طرفی هم خربزه، طالبی و گرمک، دارای مزاجی گرم و تر هستند. و آب انار ترش و سرکه، جزء مصلحات خربزه و طالبی و گرمک محسوب میشوند نه عسل و گزنگبین.