- بهتر است آب غذا را جوری تنظیم کنید که نیاز به اضافه کردن آب در حین پخت نباشد ولی در صورت ضرورت حتما از آب جوش استفاده کنید.
- در مواردی که نمی خواهیم گوشت را تفت دهیم، باید آن را پس از جوش آمدن آب اضافه کنیم و شعله را زیاد نگه داریم تا آب دوباره جوش بیاید و بعد شعله را کم می کنیم.
- بعد از اضافه کردن گوشت، بهتر است که کف آن را بگیریم، به این ترتیب که چند دقیقه بعد درب قابلمه را برداشته کف و سیاهی های که روی آب و اطراف قابلمه جمع می شود را با قاشق گرفته دور بریزیم و این کار را تا صاف شدن آب ادامه دهیم.
- از بهترین ادویه در طبخ آبگوشت، زردچوبه، فلفل و دارچین هستند که به هضم بهتر غذا و کاهش نفخ آن کمک می کنند. البته اغلب، زردچوبه ها حاوی اندکی فلفل هم هستند و نیازی به اضافه کردن جداگانه فلفل نیست. لیموعمانی هم یک مصلح خوب برای هضم غذاست. میزان مصرف هر یک از این مواد، بسته به ذائقه و مزاج شخص، قابل تنظیم است. در انتهای طبخ و قبل از صرف غذا، لیموعمانی را خارج کنید.
- ماست یک غذای مستقل است و مصرف آن به عنوان یکی از مخلّفات سفره غلط است، به ویژه همراه با غذاهای حاوی گوشت یا ترشی که آبگوشت هر دوی آنها را دارد. بنابراین همراه آبگوشت ماست نخورید.
- مصرف ترشی همراه غذا اغلب مفید نیست و باعث اختلال هضم می شود. امّا یکی از موارد استثناء، غذاهای گوشتی هستند که مصرف کمی ترشی- و نه مقدار افراطی- به هضم و جذب آنها کمک می کند.
- از دیگر مخلّفات مناسب همراه آبگوشت، سبزی خوردن و پیاز است.
- بهتر است از نان های خشک برای ترید آبگوشت استفاده کرد. در غیر این صورت نان های برشته و کمی بیات- که آب آنها کم شده است- مناسب ترند. نان هایی که در آب سریعا حالت خمیری و چسبنده پیدا می کنند برای ترید آبگوشت مناسب نیستند.
- بهتر است همه نان ترید را خرد کرده یکجا در آبگوشت بریزید، اما مواظب باشند به قول قدیمی ها خفه نشود یعنی نانش زیاد و خشک نشود.
- گوشت و سایر محتویات غذا، هرچه بیشتر کوبیده شوند، گوشت کوبیده خوشمزه تر مي شود.
- اگر مقداری از دنبه و چربی در گوشت، کوبیده بشود گوشت کوبیده خوشمزه تر می شود، مخصوصا اگر وقتی دنبه آبگوشت زیاد باشد که می توان اضافه دنبه را در گوشت کوبیده استفاده کرد.
- مجموع مصرف آب آبگوشت و گوشت کوبیده باید به اندازه نیاز فرد تنظیم شود. متأسّفانه اغلب به هنگام خوردن آبگوشت، شکم را با ترید پر می کنیم و پس از آن، گوشت کوبیده را به عنوان اضافه بار به بدن تحمیل می کنیم.
- خوردن یک استکان چای ایرانی- به ویژه همراه دارچین- یک ساعت پس از صرف غذا به هضم آب گوشت کمک می کند. زودتر از این زمان یا زیاد خوردن چای به صلاح نیست.
12 دلیل برای خوردن آب قلم
استخوان ها وقتی به مدت طولانی در آب می جوشد تمامی مواد مغذی آن خارج شده و عصاره ای به دست می آید که به آن آب قلم می گویند. مصرف این عصاره در طب سنتی برای موارد متعددی توصیه شده است.
- مواد مغذی به بدن میرساند.
- باعت تندرستی میشود.
- به سلامت مفصلها کمک میکند.
- مواد مغذی مورد نیاز زنان را تامین میکند.
- به سلامت دستگاه گوارش کمک میکند.
- عملکرد مغز را بهبود میبخشد.
- روند پیری را کند میکند.
- سیستم ایمنی را تقویت میکند.
- عملکرد کلیهها را بهبود میدهد.
- در حفظ سلامت دندانها موثر است.
- استـخـوانها را تقـویـت مـیکنـد.
- عضلهها را تقویت میکند.