سقط جنین چیست؟
این مسئله در طی زمان حاملگی متغیر است و گاهی آنقدر سریع است. که فرد تا زمان سقط جنین نمیفهمد که باردار است. بعضی از علائم سقط جنین کمردرد، درد گرفتن شکم، خارج شدن بافت، لکه درشت خونی، خونریزی واژن می باشد. علل سقط جنین می تواند ژنتیک، بیماری های زمینه ای(فشار خون، ، دیابت، بیماری های تیروئید )، تغذیه ی نا مناسب، مواد مخدر و الکل، بالا بودن سن مادر، مسمومیت، ، چاقی، مشکلات رحم، عفونت، مشکلات هورمونی و… می باشد. با این حال که نمی شود تماما از این امر جلوگیری کرد ولی راه هایی برای کم کردن آن هست مانند مراقبت ها منظم قبل از زایمان، حفظ وزن در رنج متعادل، مصرف ویتامین ها، گرفتن رژیم بارداری و…
پیشگیری و درمان سقط جنین در پزشکی جدید
نشانه
برخی از علائم سقط عبارتند از جنین خونریزی، کمردرد، گرفتگی عضلانی. دیگر علائم سقط جنین عبارتست از: از دست دادن ناگهانی و کامل علائم حاملگی همچنین برخی از خانمها با هیچ یک از علائم سقط جنین مواجه نمی شوند. و به صورت اتفاقی در یکی از جلسات معاینه قبل از زایمان متوجه میشوند که نوزادشان قبل از تولد مرده است.علل
- از جمله علل سقط جنین مسائل وراثتی و ژنتیکی است. سن پدر و مادر. اگر مادر بالای ۴۰ سال داشته باشد احتمال سقط به ۲۶ درصد می رسد.
- دیگر علل سقط جنین عبارتند از کم کاری تیروئید، بیماریدیابت و بیماری سلیاک.مصرف سیگار و الکل و مصرف بیش از ۵ فنجان قهوه در روز نیز از علل سقط جنین است. اشعه ایکس که در رادیولوژی ها استفاده می شود در مقادیر زیاد منجر به سقط و آسیب به جنین می شود.
- برخی سموم محیطی نیز موجب سقط می شوند از جمله گازهای بیهوشی اگر به مدت طولانی استفاده شوند برای پرسنل اتاق عمل خطرناک هستند.صدمات و ضربه های بزرگ و شدید امکان سقط را افزایش می دهند
- .وجود اختلالات ساختمانی در رحم و دهانه آن مثل فیبروم ها و چسبندگی های داخل رحمی.نارسایی دهانه رحم که به دلیل دستکاری های رحمی در حاملگی های قبلی یا به صورت مادرزادی وجود دارد.
برای جلوگیری از سقط جنین از نظر طب مدرن چه باید کرد؟
قبل از بارداری بیماری های خود را کنترل کنید.مکمل های پیش زادی را روزانه مصرف نمایید. از جمله اسید فولیک یا ویتامین Bسعی کنید وزن خود را قبل از اینکه باردار شوید به حد ایده ال نزدیک کنید.بیش از حد سنگین وزن بودن و یا بی نهایت کم وزن بودن خطرات بارداری را بالا می برد. رانجام دادن رفتارهایی مانند استفاده از الکل و یا سیگار کشیدن خطر سقط را بالا می برد.در هنگام مصرف دارو دقت داشته باشید تنها داروهایی را مصرف کنید که تایید شده و مناسب هستند و توسط پزشکی که می داند شما باردار هستید تجویز شده است.
از روش هایی مانند STD برای جلوگیری از عفونت استفاده نمایید. در صورتی که دو یا بیشتر سقط داشته اید می توانید آزمایش هایی را انجام دهید که علت وقوع این سقط ها را کشف کنند و از بروز چنین مسئله ای در آینده جلوگیری کنید.
غذاهایی که با حرارت پخته نمی شود حاوی باکتری هایی مانند اشرشیا ای کلای، کمپیلوباکتر، لیستریا و سالونلا است. که می تواند باعث سقط جنین، مرده زایی و تولد نوزاد نارس شود. فقط غذای کاملا پخته شده را مصرف کنید.شکم خود را در زمان طولانی و در همه طول روز و با فشار نمالید(مالش ندهید.)
برخی مراقبت های دیگر
- راه رفتن بیش از حد باعث زایمان زودرس شده و در کسانی که دهانه رحم آنها کاملا بسته نیست خطرناک است. باید به طور ملایم راه بروید و از انجام ورزش های خطرناک در دوران بارداری که تهدید کننده سلامتی شما و جنین شماست پرهیز کنید.
- اگر در فصل تابستان هستید، و احساس خستگی و ناراحتی می کنید. نباید آب و یا غذای خیلی سرد بخورید. اگر چه بسیار لذت بخش است. اما ممکن است برای شما و جنین ضرر داشته باشد.
با خوردن آب سرد، عروق شکم و رحم منقیض شده و ممکن است روی جنین اثرگذار باشد.مصرف بیش از حد آناناس، پاپایا و خربزه ممکن است باعث ایجاد سقط جنین شود.
ادویه ها
در دوران بارداری مصرف برخی از ادویه های تند مانند زیره، تخم بادیان، دارچین،فلفل سیاه و تند، غذاهای سرخ شده و یا غذاهایی با خواص تند برای جنین ممکن است ضرر داشته باشد.
غذاهای تند باعث کاهش دفع در سیستم هضم و جذب شده و باعث از دست دفتن مقدار زیادی آب در روده می شود. درنتیجه یبوست ایجاد می شود. به دنبال آن زن باردار برای دستشویی رفتن فشار زیادی را به مثانه و شکم وارد می کند. در دراز مدت فشار وارد شده مانع رشد درست جنین می گردد.
داروهای گیاهی
یکی از زمان هایی که به هیچ وجه نباید دارویی گیاهی را بدون مشاوره با پزشک مصرف کرد، دوران بارداری است. هر گیاهی که شانس انقباض عضلات مختلف بدن را افزایش دهد می تواند سقط جنین را هم تحریک کند.از جمله گیاهانی که به نظر می رسد سقط جنین را افزایش می دهند زرشک و ریشه آن است.
از دیگر گیاهانی که باعث سقط جنین میشود عبارتند از گلپر، پونه، بابونه، افسنطین، سداب، کدوی تلخ، نعنای کوهی، مینا، زعفران، جعفری، غوره، آب غوره، مارچوبه، زیره، سیاه دانه، دارچین
بانوان حامله چنانچه کرفس میل نمایند، ممکن است نوزادشان دچار ناراحتی های عصبی، مخصوصاً حملات شبه صرع گردد.
خوردن موادی مثل کالباس، سوسیس، ژامبون و ساردین و سایر کنسروها و ماهی مانده به کلی ممنوع است.