معرفی کتاب آناتومی عمومی
- کتاب «آناتومی عمومی» توسط ایمانه شمایلی یگانه، تألیف و گردآوری شده است.
- این کتاب در چهارچوب سرفصلهای درسی بوده و حاوی نکات ضروری به همراه تصاویر رنگی میباشد.
- دانشجویان با مطالعهی هر فصل از این کتاب، میتوانند با ساختمان هر یک از دستگاه های بدن آشنا شوند.
- دانشجویانی که دسترسی به اطلس رنگی ندارند براحتی میتوانند با استفاده از شکلهای تمام رنگی این کتاب نیاز آموزشی خویش را برطرف کنند و برای بسیاری از رشته های کارشناسی و داروسازی منبعی مناسب است.
- کتب آناتومی عمومی شمایلی یگانه، قابل استفاده برای رشته های داروسازی، دندانپزشکی، پرستاری و مامایی، پیراپزشکی، هوشبری، اتاق عمل، فوریتهای پزشکی و تربیت بدنی است.
- کتاب مربوطه، به دلیل استفاده از تصاویر اطلس آناتومی نتر و همچنین دارا بودن متنی روان و ساده به یکی از بهترین کتابهای موجود برای آناتومی عمومی تبدیل شده است.
فهرست مطالب کتاب آناتومی عمومی
این کتاب، شامل 11 فصل با عناوین زیر میباشد:
- مقدمه: اصطلاحات و بافت ها
- فصل اول: دستگاه اسکلتی
- فصل دوم: دستگاه عضلانی
- فصل سوم: دستگاه گردش خون
- فصل چهارم: دستگاه تنفس
- فصل پنجم: دستگاه عصبی
- فصل ششم: دستگاه گوارش
- فصل هفتم: دستگاه ادراری
- فصل هشتم: دستگاه تناسلی زن
- فصل نهم: دستگاه تناسلی مرد
- فصل دهم: دستگاه حسی
- فصل یازدهم: دستگاه غدد درون ریز
- فهرست منابع
- نمایه
مقدمه مولف کتاب آناتومی عمومی
- کالبدشناسی یکی از واحدهای ضروری و پایه جهت دانشجویان رشته های پزشکی و پیراپزشکی میباشد. آموختن این درس با مطالعه ی کتاب هایی همچون آناتومی عمومی شمایلی یگانه به تنهایی کافی نمیباشد، بلکه باید این مطالعه همراه با بکارگیری اطلس و مولاژ انجام گیرد.
- با توجه به این مطلب، مدرسین واحد آناتومی همواره نیازمند استفاده از یک منبع مناسب جهت آموختن این درس میباشند. لذا با توجه به این نیاز، اقدام به تألیف و گردآوری کتاب آناتومی عمومی شمایلی یگانه نمودهام که علاوه بر آن که در چهارچوب سرفصلهای درسی است، حاوی نکات ضروری به همراه تصاویر رنگی میباشد.
- دانشجویان عزیز با مطالعهی هر فصل از کتاب آناتومی عمومی شمایلی یگانه میتوانند با ساختمان هر یک از دستگاههای بدن آشنا شوند.
گزیده ای از کتاب آناتومی عمومی شمایلی یگانه
عضلات (Muscles)
عضلات بدن از سلول هایی تشکیل شده است که دارای عناصر انقباضی می باشند. این عناصر پروتئینی، موجب تولید نیروی لازم جهت تحرک در بدن می گردند. در بدن انسان با توجه به ویژگی های فیزیولوژیکی و ساختمانی، سه نوع عضله وجود دارد: عضلهی اسکلتی، عضلهی قلبی و عضلهی صاف
- عضلهی اسکلتی (Skeletal muscle): در کتاب آناتومی عمومی شمایلی یگانه آمده است که در این عضله، سلولهای طویل چندهسته ای وجود دارد که دارای رشته های عرضی میباشد. این رشته ها مسئول انقباض عضله و ایجاد حالت مخطط در عضله میشود. عضله اسکلتی کاملاً ارادی است.
- عضلهی قلبی (Cardiac muscle): این عضله در قلب وجود دارد. سلولها، حالت مشبک و تک هسته ای دارند و همانند عضلهی اسکلتی دارای رشته های عرضی میباشد. انقباض عضلهی قلبی غیرارادی و ریتمیک است.
- عضلهی صاف (Smooth muscle): سلولهای این عضله دوکی شکل و فاقد رشته های عرضی است. این عضلات عموماً در دیوارهی رگهای خونی و دستگاههای مختلفی چون دستگاه تنفسی، ادراری و گوارشی دیده میشود. انقباض این عضلات غیرارادی و کند میباشد.
هر سلول عضلانی، اصطلاحاً رشته (Fiber) نامیده و این سلول دارای خصوصیاتی مشابه سلولهای دیگر میباشد.
غشای سلولهای عضلانی را اصطلاحاً سارکولما (Sarcolema) مینامند؛ سیتوپلاسم أن سارکوپلاسم (Sarcoplasm) و شبکهی اندوپلاسمیک صاف آن، شبکهی سارکوپلاسمیک (Sarcoplasmic) نامیده میشود.
دانلود بخشی از کتاب آناتومی عمومی
بخشی از فصل اول کتاب آناتومی عمومی شمایلی یگانه
نویسنده یا مترجم
نویسنده یا مؤلف: ایمانه شمایلی یگانه (عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد زنجان)
انتشارات
انتشارات جامعه نگر