خوردن و آشامیدن

سرکه سیب و خواص آن

برای لاغر شدن صبح ناشتا سرکه سیب میل کنید.

سرکه سیب و خواص آن

در طب سنتی سه نوع سرکه کاربرد زیادی دارد؛ سرکه انگور، خرما و سیب. سرکه ها به طور کل مزاج سرد و خشکی دارند و به همین دلیل در درمان بسیاری از ضایعات پوستی مثل جوش و لک و درمان برخی بیماری ها مثل کبد چرب و چاقی مؤثرند. از میان آن ها، سرکه سیب بیش از دیگر انواع آن معده را اذیت میکند اما خاصیت لاغر کنندگی و ضد جوش آن بیش از سایر انواع آن است. اگر فردی تحمل مصرف سرکه سیب را ندارد، میتواند از نوع خرما یا انگور هم استفاده کند.

  1. برای لاغر شدن صبح ناشتا سرکه سیب میل کنید. میتوانید برای پیشگیری از درد معده آن را با کمی آب گرم و عسل مخلوط کنید.
  2. برای رفع کک و مک و لکهای پوستی و سیاهی زیر چشم در درجه اول سرکه انگور، بعد خرما و در نهایت سیب مؤثر است. برای این منظور آن را با آب گرم و عسل مخلوط کنید و میل کنید.
  3. مصرف آن، به خصوص سرکه سیب به تنهایی به صورت خوراکی و موضعی درمان بسیار مؤثر جوش و صورت و پشت است.

خواص

  • سریع النفوذ و رساننده قوای ادویه به اعضا است.
  • لطیف کننده مواد (ملطف) است. اگر مواد غلیظ مانند گوشت گاو یا کله پاچه را با آن بپزند یا همراه آن بنوشند سبب تلطیف و هضم بهتر آن می‌شود.
  • محرک اشتها است.
  • جهت کاهش (قطع) صفرا و تفتیح معده و انسداد عروق گوارش و طحال مفید است.
  • خوردن انجیر و مویزی که در سرکه خیسانیده باشند برای درمان طحال مفید است.
  • همچنین در ترکیب نوشیدنی مفید و گوارای سکنجبین نیز مورد استفاده است که مصرف آن برای کبد بسیار مفید است.
  • شربت سکنجبین فرونشاننده خلط صفرا، برطرف کننده عطش، پاک کننده معده و سیستم گوارش از بلغم است.
  • همچنین سکنجبین خنک کننده و بازکننده انسدادهای کبدی است اما باید در مصرف آن احتیاط کنند.

سکنجبین از فرآورده های سرکه

سکنجبین هم ترکیبی از سرکه، عرق نعنا و عسل است (مقدار سرکه نصف عرق نعنا و عسل است)، ترکیب مفیدی برای درمان بیماری هاست و در کمک به درمان بسیاری از ضایعات پوستی مؤثر است. برای مبتلایان به بیماری هایی مثل پسوریازیس و برص هم میتوان از ترکیب سرکه انگور، عرق نعنا و عسل استفاده کرد.

از سرکه میتوان برای تمیز کردن پوست هم به مثانه تونیک پاک کننده استفاده کرد زیرا خاصیت سفید کنندگی و ضد عفونی کنندگی دارد. برای مصارف موضعی نیازی به رقیق کردن آن نیست.

منابع

  • دکتر محمد فصیحی دستجردی/متخصص بیماری های عفونی و محقق طب سنتی
  • نعمت‌الله مسعودی، متخصص طب سنتی
  • محمد عبادیانی، داروهای آبدست طبیب در مکتب طب ایرانی، ص: ۶۵
  • سید مهدی میرغضنفری، متخصص فیزیولوژی
  • دکتر سید کاظم کاظمینی، متخصص طب ایرانی
  • حیدری، متخصص طب سنتی
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن