مواد لازم:
1= پانزده لیوان اب و به ازای هر پانزده لیوان آب یک لیوان خرده برنج یا برنج سالم و یک لیوان ارد گندم (بدون فشار معمولی) استفاده می شود 2=کارده خشک که معمولا در هر عطاری موجود می باشد حدود چهل گرم کارده خشک
ترکیبات مایه ای آش کارده 1=ده گرم کارده خشک 2=یک لیوان آب 3=یک قاشق برنج خشک 4=دو قاشق آرد گندم 5=یک قاشق ماست یا یک لیوان دوغ به مدت پنج روز جای گرم گذاشته و برای تهیه آش کارده از ان استفاده می نمایند
طرز تهیه:
برای تهیه آش کارده در ابتدا ترکیب را روی اجاق گاز گذاشته و وقتی درجه حرارت ان به حدود پنجاه درجه رسید.معمولا با انگشت زدن در دیگ روی اجاق مشخص می شود حرارت ان کمی گرم یا ولرم باشه کافی است 3=مایه ای که معمولا چند روز قبل درسته کرده اند به ان اضافه می کنند و به هم می زنند و سپس ترکیب به مدت دوازده تا پانزده ساعت جای گرم معمولا زیر دو عدد پتو گذاشته تا به کمک مایه ی اضافه شده تخمیر گردد و بعد از گذشت همان زمان گفته شده دیگ را برداشته و یک شیشه از همان ظرف کارده به عنوان مایه ی برای اش بعدی برداشته و دیگ یا دیگچه روی آتش یا اجاق می گذارند و تا جوش امدن هم می زنند تا ته نگیرد و در همین حال مقدار دو قاشق روغن و یک قاشق چای خوری زرد چوبه و یک عدد پیازه ترکیب کرده و به عنوان پیازداغ درست کرده و به ترکیب اضافه می کنند و بعد از جوش امدن شعله را کم کرده و یک قاشق نمک هم به اش اضافه می کنند و مدت نیم ساعت بعد آش کارده پخته شده و اماده خوردن می شود . معمولا اگر اوایل بهار باشد کارده تازه صدو پنجاه گرم یا با ارده گندم می کوبند و یا خیلی ریز کرده و طبق مراحل بالا به آش اضافه می کنند. لازم به ذکر هست که در شهر حسن اباد از ابغور اصلا استفاده نمی شود. برای کسانی که مبتدی هستند به ازای هر پانزده لیوان اب یک لیوان خرده برنج یا برنج سالم و یک لیوان آرد گندم. اگر مقدار آب را دو برابر کردید برنج و آرد گندم هم به همان نسبت اضافه می شود.