خواص
آش آلو با دستور بالا، مزاج معتدل دارد و تریافزا و لینتبخش است و میتواند برای عموم افراد، خوراک پائیزه مناسبی باشد. این آش سنتی ایرانی، بسیار مقوی است و به جهت لطافت، پس از هضم، فضولات کمی بهجا میگذارد. دقت کنید که بدون استفاده از رب گوجه و خوردنیهای غلیظ و لزج مرسوم مانند رشتهها، کشک، سیبزمینی و… میتوان غذاهای درجه یکی فراهم آورد که خواص پرشماری برای تندرستی ما دارند. با زندهکردن آشها و دیگر خوراکهای ایرانی، مصرف نان و برنج را کم و روغنهای مضر را حذف کنیم.
مواد لازم برای ۶ نفر
- برنج: یک استکان
- گوشت چرخکرده: نیم کیلو
- سبزی آش: یک کیلو
- پیاز: ۳ عدد، لپه: نصف استکان
- آلوی تازه: ۱ کیلو یا آلوی خشک: ۲۵۰ گرم
- نمک بدون ید: به مقدار کافی
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- فلفل: به مقدار کافی
دستور پخت
- پیاز را سرخ کنید و زردچوبه را به آن بیفزایید.
- لپه و برنج را با پیاز در آب بریزید و بپزید.
- گوشت را با پیاز رندهشده و نمک و فلفل مخلوط کنید و بهصورت کوفتهریزه در آورید.
- برنج و لپه که نیمپز شدند، سبزی خردشده را در آنها بریزید.
- پس از پختن سبزی، کوفتهریزهها را به مواد قبلی بیفزایید.
- هسته آلوی تازه را بگیرید و در آخر کار بیفزایید و بگذارید آش جا بیفتد. دقت کنید که آلوی خشک را باید زودتر در آش ریخت.
- وقتی آش آماده شد، روی آن را با نعناداغ و پیازداغ تزئین کنید.