مواد لازم:
- سبزی آش خرد کرده سه کاسه ماست خوری
- نخود دو قاشق غذاخوری
- لوبیا دو قاشق غذاخوری
- عدس دو قاشق غذاخوری
- ماش دو قاشق غذاخوری
- جو چهار قاشق غذاخوری
- جو پرک یک کاسه ماست خوری
- آرد برنج دو قاشق غذاخوری
- نعنا دو قاشق غذاخوری
- کشک یک لیوان
- پیاز دو عدد
- روغن یک فنجان
با این مقدار مواد لازم به اندازه ۱۵ کاسه ماست خوری از ”آش جو“ خواهیم داشت.
طرز تهیه:
برای تهیه آش جو در ابتدا عدس، ماش، نخود، لوبیا، جو، بلغور جو، نمک، فلفل، زردچوبه و در صورت دلخواه آب قلم را در یک قابلمه ریخته، تا حدود ۵ الی ۶ ساعت بپزد و جوش بخورد و لعاب بیندازد. یک کاسه ماست خوری جو پرک اضافه کرده تا آش دو ساعت دیگر بپزد. دو قاشق آرد برنج را در یک لیوان ریخته و آب سرد به آن اضافه کرده، هم میزنیم و آن را کمکم به آش اضافه میکنیم. سپس سه کاسه ماست خوری سبزی آش خرد کرده را اضافه کرده تا آش یک ساعت دیگر بپزد و جا بیفتد. در حین پخت چندین مرتبه آن را هم میزنیم تا آش لعاب انداخته و جا بیفتد. دو عدد پیاز خرد شده را در یک فنجان روغن داغ شده میریزیم تا پیاز داغ با شعله زیاد سرخ و برشته شود. بعد از سرخ شدن، سریع پیاز داغ را در یک آبکش ریخته تا روغن آن جدا شود. پیاز داغ بدون روغن را در ماهیتابه برگردانده و آن را پهن میکنیم تا پیاز داغ خشک و برشته شود و در روغن باقیمانده از پیاز داغ، دو قاشق نعناع آسیاب شده میریزیم تا نعناع داغ درست شود. آش جو آماده میباشد. آن را در ظرف کشیده، با کمی نعناع داغ، پیاز داغ، زعفران آب کرده و کشک تزئین میکنیم.