مواد لازم:
- زرده تخم مرغ ۲ عدد
- روغن آب کرده ۲ ق. س
- کره یا روغن حیوانی ۱۰۰ گرم
- شیر ۲/۱ پیمانه
- آرد به میزان لازم
- بیکینگ پودر ۲/۱ ق. م
- مواد لازم برای شربت باقلوا:
- شکر نیم کیلو
- آب یک و ۲/۱ پیمانه
- گلاب ۲/۱ پیمانه
- مواد لازم برای داخل باقلوا: بادام پوست گرفته و چرخ شده ۲۵۰ گرم
- پودر شکر ۲۰۰ گرم
- هل کوبیده ۱ قاشق چایخوری
- پسته چرخ شده ۲۵۰ گرم
- مواد لازم برای روی خمیر: زعفران آب کرده به میزان لازم * زرده تخم مرغ ۱ عدد *
چگونگی تهیه:
برای تهیه باقلوا در طب سنتی در ابتدا خمیر لواش باقلوا را به این ترتیب آماده میکنیم: ابتدا شیر + بیکینگ پودر + روغن و زردههای تخم مرغ را مخلوط کرده و کمکم آرد را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا خمیر به دست نچسبد و خمیر نرمی به دست آید. خمیر را در کیسه نایلونی گذاشته و نیم ساعت استراحت میدهیم. بادام چرخ شده را با پودر قند و هل و پسته چرخ شده و پودر شکر مخلوط کرده و کنار میگذاریم. روی میز کمی آرد پاشیده و خمیر را با کمک وردنه باز میکنیم. قطر خمیر باید به نازکی نان لواش و یا کمی نازک تر از آن باشد. قالب مورد نظر برای باقلوا را کمی چرب کرده و از خمیری که باز کردهایم دو لایه داخل قالب میاندازیم. مقداری از مخلوط بادام و پودر قند را روی خمیر ریخته و کمی هم گلاب روی آن میریزیم و مواد را با فشار فشرده میکنیم. حالا یک لایه از مخلوط پودر پسته و پودر قند و هل را روی لایهٔ قبل میریزیم. باز هم مواد را فشرده میکنیم تا به صورت یکنواخت درآید و در آخر روی آن را با دو ورقه از خمیر نازک پوشانده و اضافههای اطراف خمیر را با کادر میگیریم. حالا این خمیر را به صورت لوزی برشهای عمیق ایجاد میکنیم. روی خمیر ۱۰۰ گرم کره یا روغن حیوانی آب کرده، میریزیم. در آخر کمی زعفران حل شده و یک عدد زرده تخم مرغ را مخلوط کرده و با برس روی خمیر میزنیم. قالب را در فری که از قبل گرم کردهایم با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد در طبقه وسط فر به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه میپزیم. بعد از این مدت از فر خارج کرده و شربت قوام آمدهٔ آماده را روی مواد میدهیم. طرز تهیه شربت باقلوا: شکر را با آب مخلوط کرده روی حرارت قرار میدهیم تا کمی غلیظ شود. گلاب را اضافه میکنیم و بعد از چند جوش از صافی عبور میدهیم.