مواد لازم:
- نخود / ۱/۴ پیمانه
- لوبیا چیتی / ۱/۴ پیمانه
- عدس / ۱/۴ پیمانه
- باقالی / ۱/۲ پیمانه
- بادمجان / ۲عدد متوسط
- گوجه فرنگی / ۳ عدد
- سبزی آش / ۱۵۰ گرم
- پیاز / یک عدد بزرگ
- رب / ۱ ق غذا خوری
- اماج / ۲ پیمانه
روش تهیه:
۱. برای تهیه آش بیبی سهشنبه در ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس کرده و طبق معمول آب آن را یکی دو بار عوض میکنیم. روز بعد حبوبات خیس خورده را همراه مقداری آب میپزیم.
۲. هنگامیکه حبوبات نیم پز شد، باقالی که غلاف آن جدا نشده را به حبوبات اضافه میکنیم. (دانه کامل باقالی بدون پوست) – از باقالی خشک هم میتوان استفاده کرد، ولی نسبت به نوع باقالی باید یک تا دو روز قبل از استفاده آن را خیس کنید.
۳. بادمجانها رو پوست گرفته و حلقه حلقه میکنیم. داخل صافی گذاشته و روی آنها نمک میپاشیم تا تلخی آن خارج شود. سپس شسته و خشک کرده و داخل روغن سرخ میکنیم.
۴. یک عدد پیاز بزرگ را خرد کرده و در روغن تفت داده و زرد چوبه و فلفل سیاه اضافه میکنیم.
۵. گوجه فرنگی خرد شده و رب (دلخواه) را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم تا بوی خامی گوجه فرنگی گرفته شود.
۶. سپس سبزی و بادمجانهای سرخ شده را اضافه کرده و همه مواد را با حبوبات نیم پز مخلوط میکنیم. تا کمی با هم بپزند.
۷. در آخرین مرحله آماج را اضافه کرده و هم میزنیم تا به هم نچسبند، حرارت را کم کرده و درب ظرف را میگذاریم تا آش به خوبی جا بیفتد.
روش تهیه اَماج:
۱. نصف پیمانه آب را با ۱/۴ پیمانه روغن و مقداری زرد چوبه و نمک و فلفل مخلوط کرده و به آن کمکم آرد گندم اضافه کرده و هم میزنیم.
۲. تا زمانی که مایه دیگر آرد جذب نکند و از ظرف جدا شود، آرد اضافه میکنیم.
۳. خمیر حاصل را به صورت گلولههای کوچک درست کرده و با رنده درشت رنده میکنیم.
۴. آماج رنده شده را داخل سینی پهن کرده و بین آنها مقداری آرد میپاشیم تا به هم نچسبند.
۵. آماج را میتوان به صورت نیمه خشک و یا کاملاً خشک به آش اضافه کرد، آماج کاملاً خشک شده را میتوانید برای آشهای بعدی نگهداری کنید.