خوردن و آشامیدن

روغن و کره ، حیوانی یا گیاهی

روغن حیوانی جایگزینی مناسب برای روغن نباتی و کره گیاهی

درباره روغن حیوانی

روغن حیوانی از چربی شیر گاو، گوسفند و بز به دست می‌آید. روغن حیوانی شبیه کره حیوانی است که مقدار چربی آن از ۰.۲ تا ۹۹.۸ درصد است. نکته این است که روغن حیوانی گوسفند، کلسترول بالاتری نسبت به روغن حیوانی دارد. این روغن دارای عمر قفسه‌ای بالایی است و حتی گفته می‌شود که به مدت یک قرن می‌تواند بماند.

خواص روغن حیوانی

  1. روغن حیوانی دارای فواید و خواص فراوانی است که از فواید آن می‌توان به تقویت سیستم ایمنی، خواص ضدسرطانی، درمان سوختگی، تقویت چشم و فواید آن برای پوست اشاره کرد.
  2. در زمان پخت، این روغن در برابر گرما مقاوم است و می تواند تا حدود دویست و پنجاه درجه مقاومت کند.

ملاحظات مصرف روغن حیوانی

  • در بین این روغن‌‎ها، روغن گاو از بقیه روغن‌ها بهتر و لطیف‌تر بوده، هر چه کهنه‌تر شود حرارتش بیشتر و رطوبت آن کمتر می شود (روغن دو ساله در اول خشک می باشد).
  • این روغن ها تحلیل برنده، بازکننده انسداد، نرم کننده پوست، چاق کننده بدن و ملین بوده، برای بیماری های مغز و اعصاب، بیماری های ریه و سرفه خشک، بیماری های کبد و طحال مفید است.
  • منضج بثورات و جوش‌ها بوده و در رفع ورم‌های پشت گوش، زیر بغل و کشاله ران به خصوص در اطفال و زنان موثر است.
  • اگر روغن کهنه را مرتب شب‌ها بر صورت بمالند و تا صبح بماند، لک صورت را پاک کرده و رنگ صورت را زیبا و صاف می کند.
  • خوردن کره در کسانی که حرارت درونی قوی دارند مثل گرم مزاجان، ورزشکاران و کسانی که کارهای بدنی سنگین دارند با ادویه مناسب مثل مرزه، آویشن و… مفید است ولی برای کسانی که حرارت خوبی برای هضم و سوخت و ساز مناسب و تحرک کافی ندارند میتواند مضر باشد.
  • مصرف ۱ قاشق مرباخوری کره و کمی عسل اشتهای کاذب را برطرف می کند.
  • خوردن کره با شکر و خشخاش فوق العاده چاق کننده می باشد.
  • مالیدن کره بر بدن بالخاصیه موجب تغذیه بدن می شود.
  • زیاده روی در مصرف کره سبب ضعف و سستی دهانه معده شده، همچنین اشتها را کم می کند.

روغن نباتی و کره گیاهی

  • مصرف این روغن ها در بدن باعث رسوب کلسترول در دیواره رگ‌ها، تنگی عروق قلب، افزایش فشار خون و افزایش کلسترول بد و کاهش کلسترول خوب می شود.
  • اسیدهای چرب ترانس موجود در این روغن ها، در ایجاد زخم های گوارشی، اختلال در سوخت و ساز گلوکز و افزایش التهاب بدن نقش اساسی دارند.
  • توصیه می شود به جای استفاده از آنها از روغن های حیوانی یا روغن زیتون و کنجد بر اساس مزاج استفاده شود.

 

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن