ویروس کرونا
ویروس کرونا نوعی بیماری است که این روزها گریبان خیلی از مردم را گرفته است. این بیماری به واسطه مقاومت بالا، امکان بالای انتشار، نهفته بودن علائم در آغاز بیماری و هدف قرار دادن گروههای آسیب پذیر، شهرت زیادی پیدا کرده است. در طب سنتی برای مقابله با چنین بیماری هایی تدابیر بسیار زیادی مطرح شده است که بیشتر آنها جنبه پیشگیری دارد تا درمان!
قرنطیه آری یا خیر!
طب ایرانی معتقد است اولین راه برای کنترل این بیماری ها (به اصطلاح امراض متعدیه) قرنطیه کردن افراد مبتلا به آن است. بحثی که متاسفانه توسط وزارت بهداشت جدی گرفته نشد و همین مساله موجب شیوع بسیار زیاد آن در تمام کشور شد. جلوگیری از انتشار بیماری های واگیر دار اولین اقدام برای ویروس کرونا است.
دو رویکرد به ظاهر شبیه ولی متفاوت
نکته دیگری که در میان تمام توصیه ها مغفول مانده توجه به تفاوت دو اقدام عملیاتی در راستای جلوگیری از بیماری و بهبود فرد بیمار است:
- تقویت سیستم ایمنی: اگر به توصیه های منتشر شده توجه کنید همگی به تقویت سیستم ایمنی اشاره کرده اند. این در حالی است که بدون توجه به مباحثی از جمله اعتدال مزاج افراد نمی توان حکم کلی در مورد تقویت سیستم ایمنی داد. مثلا گفته شده است مصرف سیر باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود، این در حالی است که مصرف سیر (که دارای مزاج گرم و خشک است) برای گرم مزاجان باعث خارج شدن ایشان از اعتدال و بالا رفتن استعداد بیماری در آنها می شود.
- تقویت قوا: در طب سنتی به اعتدال مزاج افراد توجه می شود و تقویت کردن سیستم ایمنی به شکلی که امروزه مطرح می شود در طب ایرانی یک نظریه ناقص انگاشته می شود. چرا که طب ایرانی معتقد است هر شخص با مزاج خاص خودش باید در شرایط اعتدال باشد. مثلا اگر فردی گرم و خشک است باید بتواند در همان مزاج خودش تغذیه کند و سبک زندگی اش را متناسب با آن تنظیم کند. این فرد اگر از حالت اعتدالش خارج شود ضعیف شده و مستعد بروز انواع بیماری خواهد بود.
رفع سوء مزاج اولین اقدام لازم برای مقابله با کرونا
همانطور که اشاره کردیم در طب سنتی به اعتدال مزاج اهمیت زیادی داده می شود. هر فرد باید در مزاج خودش در حالت بهینه باشد. تغییر در این حالت باعث سوء مزاج و غلبه اخلاط خواهد شد و زمینه بیماری در فرد را تقویت می کند. بنابراین در شرایطی مثل مواجه شدن با ویروس کرونا اولین اقدام رفع سوء مزاج احتمالی در افراد است. برای این کار هر فرد با شناخت کامل از مزاج خود و احیانا سوء مزاج، باید تدابیر تندرستی (سته ضروریه) طب سنتی را سرلوحه خود قرار دهد. در ادامه به برخی از توصیه های طب ایرانی اشاره می کنیم:
پرهیز از خوردن مواد غذایی سریع التعفن
برخی از مواد غذایی هستند که به اصطلاح طب سنتی سریع التعفن اند، یعنی در صورت بروز عفونت در بدن خوردن آنها باعث افزایش سرعت تعفن در بدن میگردد. رطوبت این خوراکی ها در بدن سریع مضمحل می شود. لذا خوردن آنها اصلا توصیه نمی شود. از جمله این خوراکی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- شیر
- ماست
- خیار
- هلو
- آناناس
- موز
- پرتقال
- نارنگی
- اغلب گوشت هایی که مزاج خیلی گرم (مثل شتر و شترمرغ) و خیلی سردی (مثل ماهی) دارند
توصیه به خوردن غذاهای سریع الهضم
- یکی از بهترین غذاها برای تامین رطوبت غذاهای آبکی بخصوص سوپ جا افتاده و بسیار لطیف (درست شده با برنج یا ماش) است تا مشکلی برای هضم آن ایجاد نشود.
- در میان میوه ها می توان به «به ترش و شیرین»، «انار» و «سیب» به شرطی که به شکل مربا مصرف شود (به غیر از مزاج های گرم) اشاره کرد.
- از خوردن سبزیجات به شکل خام پرهیز کنید ولی خوردن آن در غذاها (مثل سوپ) ایرادی ندارد.
- خورش کدو، خورش لوبیا سبز، خورش بامیه و کدو حلوایی برای مقابله با کرونا مفید است.
- مصرف نوشیدنی ها برای افزایش رطوبت بدن مناسب است. از جمله تخم بارهنگ، بالنگو، اسفرزه، تخم شربتی و خرفه
جلوگیری از تشکیل رطوبت خام (بلغم)
یکی دیگر از اقداماتی که باعث می شود بیماری کرونا با سرعت بیشتری شیوع پیدا کند عدم جلوگیری از تشکیل رطوبت خام (یا همان بلغم) است. رطوبت خام باعث می شود استعداد افراد برای عفونت بیشتر شود. لذا توصیه جدی می شود
- از خوردن آب همراه غذا
- نوشیدن چای بعد از غذا و
- مصرف میوه بلافاصله بعد از هر وعده جدا پرهیز کنید.
پرهیز از مصرف غذاهای سنگین و دیر هضم
در فرایند هضم غذا نیز نباید فسادی ایجاد شود. توصیه می شود برای جلوگیری از این مشکل، از خوردن غذاهای سنگین و دیر هضم به خصوص برای افرادی که معده های ضعیفی دارند (و عموما با مشکلاتی نظیر ترش کردن یا نفخ مواجه اند) پرهیز شود. این غذاها لزوما گوهر ناسالم ندارند ولی به دلیل تولید خلط ناسالم و امکان بروز سوء هضم، استعداد بیماری را بالا می برند. از جمله این غذاها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ماکارونی
- لازانیا
- تخم مرغ آب پز (به خصوص سفیده آن)
- سالاد الویه
توصیه های بهداشتی طب سنتی در رابطه با ویروس کرونا
- رعایت بهداشت فردی مثل استفاده از ماسک و ایزوله کردن افراد آلوده به ویروس.
- شستن دست ها با آب و صابون صرفا برای رفع آلودگی مناسب است. این کار موجب ضدعفونی دست ها نمی شود! در طب سنتی برای ضدعفونی دست ها از سرکه، نمک یا خاکستر استفاده می شود.
- قبل از غذا مقداری نمک میل کنید. (خیلی کم)
- شب و صبح مسواک نمک فراموش نشود. (ترکیب نمک و عسل، پودر شویا یا نمک خالی)
- غرغره آب نمک و آب لیمو (رقیق) برای شستشوی حلق بسیار مناسب است.
- استنشاق آب و نمک (فرو بردن آب نمک به داخل بینی) برای شستشوی مجاری تنفسی بسیار مفید است.
توصیه های تغذیه ای طب سنتی برای مقابله با کرونا
- کاهش مصرف مواد خام و پختن یا آب پز کردن آنها
- کاهش مصرف انواع گوشت (در صورت تمایل فقط از گوشت بدون چربی و تازه استفاده کنید)
- خوردن مواد غذایی از جمله برنج، گندم و ماش
- پرهیز از مصرف خوراکی های فریز شده
- پرهیز از مصرف شکر و شیرینی جات (مربا در صورتی که با شکر کمی تهیه شده باشد ایرادی ندارد)
- کاهش مصرف روغن های مضر و انواع غذاهای سرخ کردنی
راههای تقویت اعضای رئیسه (مغز، کبد و قلب)
تقویت اعضای رئیسه باعث جلوگیری از بیماری و کمک به بهبود آن می شود. در صورت که این اعضا ضعیف باشند استعداد فرد برای پذیرش بیماری بیشتر خواهد شد. اقدامات زیر موجب تقویت مغز، کبد و قلب خواهد شد:
- برای تقویت قلب: از ترکیبات زعفران و گلاب استفاده کنید. برخورداری از روحیه بالا، نشاط و شادابی نیز موجب تقویت قلب می شود. دنبال کردن اخبار علاوه بر ایجاد دلهره و ترس، حس بدی به شما منتقل می کند و این کار موجب تضعیف قلب خواهد شد. نوشیدن شربت جلاب برای افزایش نشاط توصیه می شود.
- برای تقویت مغز: لازم است خواب خوبی داشته باشید. استشمام بوهای خوش مثل بوی گلاب، عطر نرگس و سایر بوهای طبیعی نیز موجب تقویت مغز می شود.
- برای تقویت کبد: غذای سبک و سریع الهضم میل کنید.
- نکته: ورزش کردن منظم موجب تقویت تمام اعضای رئیسه می شود.
اهمیت پاکسازی و دفع مواد زائد
پاکسازی بدن از مواد زائد برای دفع بیماری و عفونت اهمیت بالایی دارد. برای مقابله با کرونا توصیه میشود:
- توصیه اکید می شود از ملیّن ها (موادی که باعث لینت مزاج می شوند) به منظور دفع مواد زائد و مقابله با یبوست استفاده کنید.
- از دهانشویه های طبیعی که معرفی شد برای پاکسازی مجرای تنفسی استفاده کنید.
- ورزش کنید، تمرین کشیدن نفس عمیق کنید و به شکل تخصصی از ماساژ اعضای مختلف بدن استفاده کنید.
- در حمام توقف کنید تا مواد زائد به شکل عرق از بدن خارج شوند. از کیسه برای دفع مواد زائد روی پوست استفاده کنید.
- رابطه جنسی در حد اعتدال داشته باشید. (افراط و تفریط خوب نیست)
- حجامت، زالو درمانی و فصد به خصوص برای کسانی که غلبه گرما دارند مفید است. این کار با رسیدن به فصل بهار با هدف پاکسازی بدن از مواد زائد توصیه می شود.
هشدار… هر چیزی نخورید!
- مصرف سیاهدانه، آویشن، پونه، شیرین بیان، زنجبیل و دارچین بصورت خودسرانه اصلا توصیه نمی شود. مصرف این مواد به فرد بستگی دارد و نباید بدون شناخت کافی از مزاج خود آن را مصرف کنیم. به عنوان مثال افراد با مزاج گرم و خشک یا غلبه گرمی ممکن است با خوردن این مواد با مشکلات جدی روبرو شوند). مصرف این مواد حکم دارو را دارد و نباید بدون تجویز طبیب بصورت خودسرانه مصرف شوند.
- پونه، زنجبیل و زعفران حافظ رطوبت و مانع ایجاد تعفن هستند و مصرف آنها به دلیل خاصیت ضدعفونی مفید است اما افراد گرم مزاج باید تدابیر لازم را رعایت کنند.
- افراد با مزاج گرم و خشک در مصرف سیر و پیاز (که اخیرا برای مقابله با کرونا توصیه شده اند) نکات اعتدال مزاج را رعایت کنند.
مسلم
با سلام .
لطفا درباره درمان بیماری زود انزالی و انسداد در افراد سرد مزاج را مطالبی انتشار دهید .
با سپاس از برنامه مفید شما
محمدرضا میر
سلام و درود
دوست عزیز در این خصوص قبلا مطلبی انتشار یافته که در لینک زیر مطالعه بفرمایید
https://tabaye.ir/treatment-of-premature-ejaculation/