خود درمانی عفونت ریه و مشکلات تنفسی ممنوع
برخی افراد ممکن است در فصل سرما و به خصوص در زمان حال که ویروس کرونا شایع شده دچار عفونت ریه شوند که می توانند به کمک بعضی از نکات تغذیه ای در طب سنتی مانع بروز چنین عارضه ای شوند. اما درمان خودسرانه از طریق برخی نسخه های موجود برای پیشگیری و درمان بیماری های تنفسی ناشی از ویروس کرونا در فضای مجازی می تواند باعث آسیب های بسیار جدی شود.
داروهای طب سنتی برای درمان عفونت ریه اکثرا ترکیبی بوده و به شخص بیمار و شرح حال وی بستگی بالایی دارد. لذا پیشنهاد طبایع به شما این است که به هیچ وجه در این مساله از روش های خود درمانی استفاده نکنید و حتما به طبیب حاذق مراجعه کنید. از این قسمت می توانید لیست اطبا را به تفکیک استان مشاهده کنید و با آخرین نظرات و تجربیات درمانی مردم بواسطه مراجعه به این اطبا آگاه شوید.
تدابیر تغذیه ای طب سنتی برای پیشگیری از عفونت ریه
طب سنتی در رابطه با بیماری های عفونی از جمله عفونت ریه در زمینه ملاحظات تغذیه ای و مکمل توصیه های کاربردی دارد.
- از خوردن میوه، آب میوه و خوراکی هایی که رطوبت آنها سریع تغییر می کند پرهیز کنید. چرا که مصرف این مواد در حین عفونت موجب تشدید بیماری خواهد شد.
- استفاده از غذاهای آبدار و ساده در حدی که لینت مزاج داشته باشیم.
- استفاده از غذاهای زود هضم و سبک و پرهیز از خوردن گوشت بخصوص گوشت گاو
- مصرف سرکه یا آبلیمو همراه با غذاها بخصوص غذاهای چرب
- استفاده از شربت آبلیمو به عنوان جلادهنده و از بین برنده اخلاط و مواد زائد
- استفاده از بادکش ریه، ماساژ قفسه سینه و تمرین نفس عمیق برای پیشگیری و زمانی که بافت ریه درگیر عفونت نشده باشد، مفید است.
روش های پاکسازی مجاری تنفسی برای پیشگیری از ویروس کرونا
- شب و صبح مسواک نمک فراموش نشود. (ترکیب نمک و عسل، پودر شویا یا نمک خالی)
- غرغره آب نمک و آب لیمو (رقیق) برای شستشوی حلق بسیار مناسب است.
- استنشاق آب و نمک (فرو بردن آب نمک به داخل بینی) برای شستشوی مجاری تنفسی بسیار مفید است.
عفونت ریه و طب سنتی
- عفونت ریه معمولاً در نوزادان، کودکان و افراد مسنتر از 65 سال و همچنین افرادی که به مشکلاتی نظیر ضعف سیستم ایمنی بدن دچار هستند، جدیتر و خطرناکتر خواهد بود.
- بیماری عفونت ریه در طب سنتی حاصل به هم ریختن مزاج فرد است که باید با اطلاع از مزاج پایه بیمار بتوانیم سوء مزاجی که برای او عارض شده را تشخیص دهیم و با رعایت مزاج روش مناسب را به کار گیریم.
در ادامه به برخی از خوراکی هایی که برای پیشگیری از عفونت های ریوی و بروز مشکلات تنفسی مناسب هستند اشاره می کنیم:
1. دمنوش های گیاهی
استفاده از دمنوشهایی مانند دمنوش آویشن، سیاوشان، بابونه جزء دمنوش هایی است که به عنوان آنتی بیوتیک خوب برای درمان عفونتهای ریه مورد استفاده قرار میگیرد. بخور بابونه، آویشن، اسطوخودوس به پاکسازی ریه کمک میکند که لازم است بیمار قبل از اجرای توصیههای طب سنتی حتماً با پزشک خود مشورت کند.
- نکته بسیار مهم: مصرف آویشن، شوید و پونه همراه با غذا تاثیر بسیار بیشتری در مقایسه با حالت دمنوش دارد و به هضم غذا بسیار کمک می کند.
2. سیر
ضدعفونیکننده قوی برای مجاری ریه است و مصرف آن به سرعت خلط سینه را کم میکند. سوپ سیر در زمستان، مجاری تنفسی را تقویت میکند و برای مرض برونشیت مفید است. مصرف سیر همراه غذا در هضم آن نقش بسیار پر رنگی دارد.
3. عناب
تسکین دهنده برای درمان عفونتهای گلو، برونشیت، رودهها و مجاری ادرار است. عناب به علت داشتن لعاب زیاد سینه را نرم میکند، اگر عناب را با آب یا شیر بجوشانند و سپس آن را میل کنند، این محلول خاصیت ملینی پیدا میکند. عناب همچنین مدر است و خون را پاکسازی و تصفیه میکند.