شلغم دارای خواص شگفت انگیزی برای سلامتی است. طبیعت آن گرم و تر است و در طب سنتی به عنوان یک ماده موثر در نسخه های طبی معرفی شده است. در نوشته های قبلی در مورد مزاج و خواص شلغم و همچنین تاثیر آن در بهبود سرماخوردگی با شما صحبت کرده بودیم. در این نوشته می خواهیم طرز تهیه شربت شلغم را که برای نرم کردن سینه و جلوگیری از سرفه های خشک مفید است به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه شربت شلغم
اگر شلغم را خرد كنید و صد گرم آن را در آب بجوشانید، نوشابه اى به دست مى آيد كه براى سينه فوق العاده مفيد است؛ اخلاط را به سهولت از سينه دفع كرده و سرفه را آسان می كند و براى معالجه سرماخوردگى بسيار مفيد واقع مى شود.
برای تهیه این شربت، شلغم را رنده كرده و آب آن را گرفته صاف كنيد و هم وزن آن را شكر افزوده با آتش ملايمى بپزيد تا به قوام آيد، به اين ترتيب شربت شلغم به دست می آيد. روزى چند قاشق سوپ خورى از آن را براى معالجه سرماخوردگى، زكام و آنژين، و ورم لوزه ها و درد سينه ميل كنيد.
سایر روش ها
روش دیگر آن است که وسط شلغم بزرگی را خالی کرده و شکر سرخ را درون آن بریزید و اجازه دهید که بپزد. همچنین می توان شلغم را به حلقه های گرد بریده و پیاز را نیز به همین شکل برش دهید. سپس طبقات شلغم و پیاز را در ظرف گردی بر روی حرارت دهید و هنگامی که گرم شد به تدریج شربت آن جدا خواهد شد. این شربت برای درمان سرماخوردگی و گلو درد بسیار نافع است و از آن می توان به عنوان قرقره نیز استفاده کرد که در موارد گلو درد به کار برده می شود.
منبع: مجموعه آثار دكتر سيد جلال مصطفوى كاشانى، ج2، ص: 346