شربت مویز که پایه آن بر مبنای مویز است از خواص فراوانی برخوردار میباشد، که در این پست قصد داریم تا به معرفی مویز، طرز تهیه شربت مویز و خواص آن در طب سنتی اشاره نماییم، پس با ما همراه باشید.
مویز چیست؟
- به حبههای درشت خشک شده انگور سیاه، مویز گفته میشود.
- این نوع خشکبار در واقع از نظر شکل ظاهری و رنگ آن با کشمش متفاوت، ولی از نظر خواص تا حدود زیادی شبیه آن است.
- مویز بر اثر خشک شدن خواص خود را از دست نمیدهد و حتی اثر نیروبخش آن بیشتر میشود.
- ترکیبات مویز اثر بسیار قوی در جلوگیری از بروز اختلالات بیماری آلزایمر دارند.
- با خوردن مویز، غلظت خون کاهش مییابد، رگهای خونی منبسط میشوند و خون میتواند با سرعت بیشتری در بدن جریان یابد و در نتیجه مانع انباشته شدن پلاکتهای خون روی هم میشود و از لخته شدن خون در رگها جلوگیری میکند.
- مویز دارای اسید چرب امگا ۳ و امگا 6 میباشد.
- همچنین باید اشاره داشت که بهترین و پرخاصیتترین نوع آن مویز پر گوشت، کم دانه یا بیدانه است.
بیشتر بخوانید!
خواص شربت مویز
- این شربت نشاط آور بوده و به طور معجزه آسایی تمام بیماریهای روحی و روانی، افسردگیها، هم و غم بی مورد، استرسها و نگرانیهای بی مورد و … را تسکین میدهد.
- شربت مویز برای دفع زیادی بلغم و رطوبت، سردردها، افزایش قوت جنسی جوانان و پیران و سردمزاجان، افزایش حافظه، کمک به بارداری و افزایش نور چشم بسیار مفید است.
- شربت مویز برای تقویت معده، افزایش اشتها، سرخی رخسار مفید است،
- همچنین این شربت بسیار مفرح, نعوظ آور، تقویتکننده قلب، دِماغ یا مغز، کبد، طحال و برای افزایش قوای جنسی مفید است.
شربت مویز برای افراد دیابتی
- جالب است بدانید بیشتر قند مویز، از نوع فروکتوز است که برای جذب در بدن به انسولین نیاز ندارد.
- در سالهای اخیر نیز عنصر کروم در ترکیبات انگور و فرآوردههای آن یافت شده است که موجب کاهش قندخون میشود.
- البته باید گفت؛ اگر چه انگور و فرآوردههای آن حاوی فلز کروم و قند فروکتوز هستند، اما به مقدار کم یا زیاد، قندهای دی ساکارید نیز دارند که میتواند برای افراد دیابتی ایجاد مشکل کند؛
- لذا بیماران دیابتی برای مصرف مویز و شربت آن باید با پزشک خود مشورت کنند و از زیادهروی در مصرف آن جدا خودداری نمایند.
بیشتر بخوانید!
طرز تهیه شربت مویز (مفید در بهبود افسردگی)
- ۲۵۰ گرم مویز سیاه را ۲۴ ساعت در آب گرم (نه آب داغ) بگذارید.
- میزان آب طوری باشد که کمی روی مویزها را بگیرد.
- مویزها نباید در آب جوش ریخته شوند یا با آب بجوشند.
- سپس بعد 24 ساعت، مویز و آب را با میکسر مخلوط کرده و آب آن را که غلیظ است روزی ۳ مرتبه به میزان ۱ قاشق غذاخوری استفاده کنید یا در صورتی که شیرینی آن برایتان زیاد است یک قاشق غذاخوری بزرگ از آن را در یک لیوان آب به صورت شربت حل نموده و میل کنید.
م.مطلوبی
سلام وقتتون بخیر
ببخشید این معجون مویز در اصل در چند روز استفاده بشود تا برای درمان افسردگی نتیجه دهد ؟
با تشکر
باران
خب نوشته شده ک فقط روی همه کشمش بپوشونه برای خیس شدن شون
غلظت شربت مونده ب انتخاب تون دیگه
اینجا به غلظت بیشتر شربت اشاره شده ک اینطوری پیشنهاد داده
مهدی
سلام
لطفا نسبت وزن آب به وزن مویز روهم بفرمایید.
مثلا 250 گرم مویز چقدر آب نیاز داره؟
متشکرم
سید اکبر
چطور ۲۴ ساعت در آب گرم بذاریم؟ آب در طول 24 ساعت خنک میشه؟
اینکه باید مخلوط کنیم؛ یعنی با مخلوط کن مخلوط کنیم تا همزده شوند؟
به صورت شربت؛ یعنی اینکه اون یک قاشق از شربت رو در مثلا یک لیوان آب بریزیم؛ هم بزنیم و بنوشیم؟
محمدرضا میر
سلام. مقدار 250 گرم مویز سیاه را داخل ظرفی ریخته و روی آن آب گرم (آبی که قبلاً جوشیده و کمی از دمای آن کاسته شده و دیگر داغ نیست) بریزید در حدی که روی مویزها را بگیرد و به مدت 24 ساعت آن را در دما اتاق بگذارید، این کار برای نرم شدن مویز جهت مخلوط شدن آسان است، بعد به وسیله میکسر یا مخلوط کن آب و مویز را مخلوط کنید تا مایع نسبتاً غلیظی حاصل شود و سپس در یخچال نگه دارید و سپس روزی 3 مرتبه به میزان یک قاشق غذاخوری از آن میل کنید یا اگر شیرینی آن برایتان زیاد بود یک قاشق غذاخوری بزرگ از شربت را داخل یک لیوان آب حل کنید و به صورت شربت میل نمایید.