طب سنتی خیلی از دوتاییها را ممنوع اعلام کرده، برخی از این دوتاییهای ممنوع معروف هستند مانند ماست و ماهی، ولی برخی را هر روز با هم میخورید و از مضرات آن خبر ندارید، مانند شیر و کیک ، یا چایی با هل یا دارچین و … برخی مواد غذایی وقتی با هم ترکیب میشوند ظاهراً بسیار خوشمزه میشوند. ولی بسیار هم خطرناک هستند. در این مطلب به توضیح دلایل خطر میپردازیم. یادتان باشد هر ترکیب مواد غذایی که خوشرنگ و خوشمزه به نظر رسید. لزوماً برای بدن تان مفید نیست.
مصرف کدام دوتاییها از منظر طب سنتی مضر است؟
ترکیب همیشگی برخی مواد غذایی و مصرف آنها با هم، چه از منظر طب سنتی و چه از منظر طب نوین، مضر خواهد بود و منجر به مشکلات و اختلالات گوارشی خواهد شد، پس بهتر است تا حد امکان از ترکیب آنها با یکدیگر پرهیز نمود، از جمله:
- میوه به همراه غذا یا بعد از آن
- آبمیوه همراه وعده صبحانه
- میوه به همراه شیر یا ماست مانند شیر موز، شیرانبه، ماستهای میوهای و …
- گوجهفرنگی به همراه کربوهیدارتهای نشاستهای (برنج، سیبزمینی و ..)
- ماهی با ماست
- همبرگر با سیبزمینی سرخ کرده
- شیر با کیک و شیرینی
- آبمیوه با کیک
- چای همراه با هل
- چای همراه با دارچین
- و …
آیا شیر و کیک ؛ عصرانه و میان وعده سالمی است؟
شیر نهتنها به عنوان غذا بلکه به عنوان دارو نیز مصرف میشود، میتوان شیر را بهعنوان میانوعده نیز مصرف کرد که هم دارای جوهر غلیظ برای رشد و هم دارای جوهر لطیف برای تأمین انرژی است، اما با رعایت شرایط زیر:
- شیر بهتر است به صورت گرم مصرف شود و حداقل 2 تا 3 ساعت با وعده قبل و بعد خود فاصله داشته باشد در غیر این صورت باعث فساد شیر در معده شده و روند هضم را مختل میکند.
- افرادی که مزاجشان گرم است با مقدار کمی شکر یا قند آن را مصرف کنند و افرادی که مزاج سرد دارند، بهتر است شیر را به صورت گرم و به همراه عسل یا کمی پودر زنجبیل یا خرما میل کنند.
- در طب سنتی مصرف همزمان شیر با خوردنیهای دیگر نظیر گوشت، تخم مرغ، ماهی، سبزیها، حبوبات، چیزهای شور، تند و ترش و همچنین کیک و شیرینی منع شده و شیر باید به تنهایی مصرف شود.
چرا کیک و شیر را با هم نخوریم؟
چون که شیر سریع الفساد یا به عبارتی، سریع الاستحاله به خلط فاسد است و مصرف آن با غذای دیگر، منجر به فساد آن و در نهایت فساد غذای دیگر در بدن میشود.
- گندم نیز از بهترین غذاها برای تغذیه درازمدت و تکراری است. اما در صورت طبخ نامناسب منجر به ایجاد ناهنجاریهای گوارشی خواهد شد.
- بنابراین طعم شیرین همراه با یک غذای غلیظ و بدهضم نیز منجر به جذب شدید کبدی و انسداد در آن خواهد شد.
- و در نهایت مصرف شیر و کیک، منجر به ایجاد توده غذایی غلیظ و فاسد در بدن شده که ترکیبی خطرناک برای بدن، خصوصاً معده و کبد است.
پس کیک و شیر میانوعدهای ناسالم و تغذیهای نامناسب چه برای بزرگسالان و چه برای کودکان است.
چای بهتر است یا دمنوش؟
این روزها، خیلیها به دنبال دمنوشی هستند که جایگزین چای سیاه مضر!!! بکنند، اما آیا چای سیاه، واقعاً مضر است؟
- به این دوستان گرامی باید گفته شود که دمنوش گیاهان مختلف، علیرغم خواص متنوعی که دارند، در بدن مانند دارو عمل میکنند و مصرف آنها برای استفاده همگان و یا به صورت طولانی مدت توصیه نمیشود، چرا که در این صورت حتی میتوانند مضر باشند.
- اما چای سیاه، دمنوشی است که در عادات ما ایرانیها جای دارد و در بدنمان به عنوان دارو عمل نمیکند.
- بنابراین مصرف متعادل چای ایرانی تازه دم و کمرنگ، مناسبترین دمنوش برای مصرف روزمره همه ماست و خستگی را از تن بیرون میکند.
- اما گرممزاجان در مصرف چای، زیاده روی نکنند.
- البته چای به یا چای سیب نیز عوارض سایر دمنوشها را ندارد و میتوان در طول هفته در برخی روزها، جایگزین چای سیاه گردد.
بایدها و نبایدهای مصرف چای
چای مصرفی باید به صورت متعادل مصرف شده و از نوع سیاه ایرانی، تازه دم و کمرنگ باشد، در واقع:
- چای خوب ایرانی دیردم تر و کمرنگتر است و طعم آن کمی به تلخی میزند که البته خوشایند است.
- عطر و بوی آن هم تنها عطر و بوی طبیعی چای است.
- پس خوب است که دقت کنیم چایی که تهیه میکنیم حاوی رنگ و اسانس نباشد.
- مهم: اضافه کردن هر چیز دیگری به چای، مانند هل یا چوب دارچین به صورت روزانه و همیشگی توصیه نمیشود.
چرا نباید چای رو همیشه با هل و دارچین بخوریم؟
همه ما دوست داریم هر وقت چای دم میکنیم، به اون یه تیکه دارچین یا هل اضافه کنیم، تازه با خودمون هم میگیم هم چاییمون خوش عطر و طعم میشه، هم خاصیت داره، اما افزودن هل و دارچین به چای آن هم به طور مرتب و روزانه از نظر طب سنتی، زنگ خطری است برای سلامتی شما، حتما میپرسید، چرا؟
- چون هل و دارچین خوش عطر، جزء دارو و همراه با عارضه هستند و نمیتوان به مدت طولانی حتی به مقدار کم آن را به طور مرتب و روزانه استفاده کرد، آن هم برای همه اعضای خانواده با مزاجهای مختلف.
- در واقع خوراکیهای با خواص دارویی نیاز به تجویز پزشک دارند و از عوارضی که میتوان مثال زد، تشدید سرفه، سردرد، آلرژی و برخی علائم ادراری و … است.
- بنابراین اگر هرازگاهی چای خود را با هل و دارچین معطر میکنید، موردی ندارد، اما بدانید مداومت در مصرف آنها، برای شما مضر خواهد بود.
گردآوری شده توسط تیم محتوایی طبایع ( برگرفته از صفحه اینستاگرام دکتر مژده فیروزی و سلامتکده طب سنتی پارسیان)
پژمان کتابی
با سلام
لطف کنین تیتر مقاله رو اصلاح کنید. چون متاسفانه درصد زیادی از مردم از روی تنبلی و کمبود وقت عادت دارن تیتر مقاله هار میخونن و از روی تیتر قضاوت میکنن و یه چیزی رو به اشتباه توی جامعه ترویج میدن.
مثل این مقاله ی شما که تیترش نوشته چای رو با هل و دارچین نخورید بعد توی مقاله نوشته هر چندوقت بخورین اشکال نداره