مواد لازم:
- روغن مایع ۲ قاشق
- پیاز داغ (طرز تهیه پیاز داغ) ۳/۴ پیمانه
- بادمجان دلمهای متوسط ۶ عدد
- مایع دلمه (طرز تهیه مایه دلمه) این دستور برای ۶ تا ۱۰ دلمه کافی است، بسته باندازه بادمجان
- رب گوجه قرنگی ۲ قاشق غذاخوری پر
- نمک ۱ تا ۲ قاشق چای خوری
- فلفل و زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
برای تهیه دلمه بادنجان لازم است مایه دلمه را با استفاده از دستورات اولیه سایت تهیه نمایید (طرز تهیه مایه دلمه). برای درست کردن سس دلمه، در قابلمهای پیاز داغ و رب را ریخته و برای ۲ دقیقه سرخ میکنیم. حالا نمک، فلفل، آبلیمو، دارچین و آب را اضافه کرده و بجوش میاوریم. بادمجانها را شسته ،۲ سانتیمتر سر آن را میبریم تا کلاهی برای آنها ایجاد کنیم. داخل بادمجانها را خالی کرده و باندازه یک سانتیمر از گوشت دور پوست را باقی میگذاریم. حالا داخل بادمجانها را با مایه دلمه پر میکنیم. بادمجانها را خیلی فشرده پر نمیکنیم چون مواد دلمه نیمه پز است و در موقع پختن دلمه بیشتر پخته شده و پر باز میکند و اگر خیلی پر باشد دلمه ترک خورده و شکل زیبای خود را از دست میدهد. حالا بادمجانها را در قابلمه و یا ماهیتابه گود و مناسبی بطور ایستاده و چسبیده بهم میچینیم و سس دلمه را روی آنها ریخته و بجوش میاوریم. در، قابلمه را گذاشته، حرارت را ملایم کرده و برای حداقل یک ساعت میپزیم تا بادمجانها پخته و نرم شود. دلمه بائمجان را بعنوان غذای اصلی و یا پیش غذا و گرم سرو میکنیم.
نکتهها:
باید دقت کنید که دلمه را زیاد تر از حد نپزید تا له نشود و شکل زیبای خود را ازدست ندهد. برای درست کردن دلمه از بادمجان دلمهای کوچک تر و یک اندازه استفاده کنید. اگر این دلمه را بعنوان غذای اصلی سرو میکنید، ۲عدد دلمه برای هرنفر کافی میباشد و یک عدد برای پیش غذا کافی خواهد بود. اگر مایه دلمه زیاد آمد میتوانید آنرا فریز کرده و در زمان دیگر استفاده کنید. در صورت نگهداری مواد خوراکی درفریزر تاریخ تهیه رابر روی آن ثبت نمایید.