نویسندگان | فاطمه کریم نژاد ، فهیمه فیروزبخت ، صدیقه میرلطیفی ، شهرزاد قدیمی ، فاطمه فرجادمند |
چکیده | در سال های اخیر یافتن ترکیبات جدید با منشاء گیاهی در درمان، تخفیف و پیشگیری از بیماری ها مورد توجه محققان قرار گرفته است. گاوزبان، چای سبز، بابونه، برگ درخت توت و رزماری به کرار در طب سنتی و توسط عام استفاده می گردد. مطالعه علوم پایه ای (Experimental) با هدف ارزیابی همزمان توان آنتی اکسیدان و میزان فلاونوئیدهای عصاره الکلی این پنج گیاه و تعیین میزان توان آنتی اکسیدانی گیاهان با ارزیابی احیا یون آهن(FRAP assay) و میزان فلاونوئیدهای آنها با آزمون توانایی در واکنش با آلومینیوم صورت پذیرفت. در این آزمون، گیاه رزماری دارای بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی و از لحاظ میزان فلاونوئیدها گیاه بابونه بیشترین اثر را نشان داد (P<0.05). گیاه چای سبز دارای اثرات توام آنتی اکسیدانی و فلاونوئیدی بود. نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از روش های غربالگری همانند روش های فوق الذکر فرصتی برای یافتن ترکیبات فعال دارای چند اثر متفاوت را فراهم خواهد کرد. |
لینک دانلود مقاله | ارزیابی توام ظرفیت آنتی اکسیدانی و میزان فلاونوئیدهای عصاره الکلی برخی از گیاهان رایج طب سنتی |
عنوان نشریه | پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران ، پاییز ۱۳۹۱ |