خورشت فسنجان یکی از محبوب ترین خورش های ایرانی است که کمتر کسی پیدا می شود که به آن علاقه نداشته باشد. این غذای مشهور ایرانی که در بین توریست های ایران نیز از محبوبیت زیادی برخوردار است، در شهر های مختلف ایران به روش های متفاوتی درست می شود. اما در همه ی انواع خورش فسنجان این مواد وجود دارد: مرغ یا گوشت قرمز، گردو یا بادام خورد شده، رب انار.
مواد لازم
- مغز گردوی چرخ شده ، نصف لیوان
- مغز بادام چرخ شده ، نصف لیوان
- پیاز کوچک ، ۱ عدد
- سیب زمینی ، ۱ عدد
- هویج ، ۱ عدد
- رب انار ، ۱ قاشق غذاخوری
- شیره انگور یا عسل ، ۳ قاشق غذاخوری سر صاف
- پودر سماق ، ۱ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون ، ۲ قاشق غذا خوری
- نمک، دارچین و زعفران ، هرکدام نصف قاشق چای خوری
طرز تهیه
- ابتدا گردو و بادام آسیاب شده را با یک عدد پیاز که به صورت ریز خرد شده، به همراه یک لیوان آب در ظرف مناسب بریزید و روی اجاق با حرارت ملایم بگذارید تا بپزد.
- سپس دو قاشق غذاخوری روغن زیتون و نمک را به آن بیفزایید و اجازه بدهید تا روغن بیندازد. توجه داشته باشید که اگر در حین پخت غلظت خورش بالا رفت، به آن کمی آب سرد اضافه کنید.
- هویج را به همراه سیب زمینی به طور جداگانه با کمی آب بپزید و آن را در مخلوط کن کاملا یکنواخت کنید.
- سپس شیره انگور و دارچین و زعفران را به آن اضافه کنید و خوب به هم بزنید و اجازه دهید خورش به مدت ۲۰دقیقه دیگر بپزد و کاملا جا بیفتد. در زمان میل کردن غذا هم می توانید رب انار را به آن اضافه کنید و از مزه دلچسب آن لذت ببرید.
منبع
به قلم دکتر محمد عسکر فراشاه