خوردن و آشامیدن

تدابیر مصرف ماهی در طب سنتی

بهترین گوشت ماهی برای مصرف کدام است؟

مصرف گوشت ماهی برای چه کسانی مضر است؟

  • گوشت ماهی برای افراد دارای مزاج سرد و تر، کسانی که مزاج طبعی مغزشان سرد و تر است و کسانی که عصب و معده دارای خلط بلغم دارند و عموما دچار مشکلات معده مانند نفخ، ترش و … می شوند، بسیار زیان آور است.
  • مصلح ماهی در بلغمی مزاج ها، زنجبیل پرورده و گلقند و گلپر و جاوشیر است.

ماهی برای سالمندان مضر است!

تصور غلطی در مورد سودمندی ماهی برای افراد مسن وجود دارد. در بسیاری از اخبارها مشاهده می شود که مصرف ماهی به سالمندان توصیه می شود. در حالی که در طب سنتی این یک تجویز غلط محسوب می شود. در سنین بالا، به دلیل غلبه سردی، مصرف ماهی آثار زیان‌باری به همراه خواهد داشت، تا حدی که موجب تشدید بیماری‌های روماتیسم، مشکلات استخوانی، آلزایمر و افسردگی می‌شود.

ممنوعیت مصرف ماهی و تخم مرغ بطور همزمان

مصرف ماهی و  تخم مرغ پخته هم‌ زمان سبب بروز فساد هضم و  اسهال شده و می‌ تواند در صورت استمرار، ابتلا به نقرس را به همراه داشته باشد.

بهترین گوشت ماهی برای مصرف کدام است؟

  1. ماهی دریا و آب شور، سردی و تری کمتری دارد و بعضی نسبت به بعضی گرم تر می باشند.
  2. کباب ماهی تازه، سریع الهضم و صالح الکیموس و مرطب و چاق کننده و تولیدکننده منی مخصوصا در زنان می باشد.
  3. بهتر است اندازه آن در بزرگی و کوچکی، متوسط باشد.
  4. حرکت زیاد و فلس بسیار از نشانه های ماهی خوب می باشد.
  5. در ماهی خوب آن است که همان روز صید شده و بوی بد نیز نداشته باشد (گوشت ماهی طیف است و سریعا دچار عفونت می گردد)
  6. ماهی سواحل دریا بهتر و نازک تر و لذیذتر از ماهی رودخانه است.
  7. بدترین ماهی ها، ماهی قنات و گودال ها و چشمه های کوچک و زمین های پست و آب های کثیف بدبو می باشد (مخصوصا اگر راکد باشند)

مصلحات طب سنتی برای گوشت ماهی

  • مصرف مقادیر زیاد چاشنی‌ هایی چون لیمو ترش و انواع ترشی‌ ها به همراه ماهی به دلیل آن که هر دو طبع سردی دارند بخصوص برای سرد مزاجان توصیه نمی‌ شود، چون ضمن این‌ که سبب بی‌حالی، ضعف و هضم سخت غذا می‌شود، تشدید‌کننده بیماری‌ های سرد همچون روماتیسم، آلزایمر، افسردگی و… است.
  • در روایات اسلامی آمده است اگر ماهی بخصوص شب هنگام خورده شود و با مصلحاتش همچون خرما، گردو، عسل، روغن بادام شیرین، کنجد، زنجبیل، آویشن یا به همراه ادویه‌ جات با طبع گرم خورده نشود، یکی از عوامل تشدید‌کننده ام‌اس و سکته خواهد بود‌. بهترین چاشنی ماهی آب نارنج و سیر است که هم فواید بی‌شمار و هم طبع گرمی‌ دارند.
  • به هیچ عنوان نباید بعد از خوردن ماهی (حداقل دو ساعت بعد از آن) مواردی مانند آب، دوغ، شیر، ماست، سالاد و میوه را مصرف کرد. هر یک از اینها علاوه بر اینکه مانع از هضم غذا می شوند به همراه ماهی می توانند موجب بروز قولنج و زمینه ساز انواع فلج ها و حتی سکته مغزی یا قلبی شوند.

منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران ص۲۳۴

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۳ (۲ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3 (2 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن