چه مواد غذایی نباید با هم خورده شوند؟

تداخلات و ناسازگاری‌های غذایی

همونطور که مصرف برخی داروها با هم می‌تونه باعث ایجاد تداخل و بروز مشکلات خاص در بدن بشه، مصرف برخی مواد غذایی با هم و در یک وعده غذایی هم مشکل زاست و مصرف اونا در کنار هم منع شده است، با ما در ادامه همراه باشید تا شما را با این تداخلات غذایی آشنا نماییم:

قانون ترتیب وقت غذا

در طب سنتی قانون‌هایی وجود دارد که براساس آن باید ترتیب وقت غذا مشخص باشد. منظور از ترتیب وقت غذا این است که چه غذایی را به دنبال چه غذای دیگری می‌توان مصرف کرد تا بدون عارضه باشد.
که اجتناب از خوردن نان گرم و آشامیدن آب سرد بعد از آن، اجتناب از خوردن غذاهای سریع‌الهضم بعد از غذاهای دیرهضم، اجتناب از خوردن همزمان دو غذای گرم یا سرد یا لزج یا قابض یا نفاخ، اجتنات از خوردن دو ماده غذایی قابض از جمله این قوانین است.

بیشتر بخوانید
شیر رو با کیک نخورید، چایی رو با هل و دارچین

آشنایی با نکات مهم اولیه

قبل از این که به بررسی این تداخلات بپردازیم چند تا نکته رو مدنظر داشته باشید:

  1.  منظور از این تداخلات مواد اولیه‌ای که برای پختن انواع غذاها با هم ترکیب میشن نیست.
  2. منظور مواد غذایی که نباید در کنار هم یا پشت سر هم خورده بشن.
  3. تداخلات و ناسازگاری غذایی همیشه بلافاصله عارضه حادی رو بروز نمیده که توجه مارو جلب کنه
  4. گاهی این تداخلات به صورت تدریجی و در اثر تکرار باعث بروز بیماری میشه
  5. گاهی هم فقط باعث تشدید یک بیماری میشه
تداخلات و ناسازگاری‌های غذایی
تداخلات و ناسازگاری‌های غذایی

این غذاها را با هم نخورید…

مواد غذایی که نباید با هم خورده شوند و تداخل دارند؛ عبارتند از:

  • مصرف غذاهای نفاخ در کنار هم: سیر و پیاز خام / سویق گندم و جو و شیربرنج
  • مصرف ادویه‌های ترکیبی
  • مصرف دو ماده غذایی با مزاج گرم: گوشت کبوتر و سیر / ادویه میخک و زنجبیل
  • مصرف دو ماده غذایی با مزاج سرد: ماست و ماهی / خیار و آش کشک
  • مصرف دو ماده غذایی غلیظ: ماست و ترب / حلیم و کله‌پاچه
  • خوردن غذاهای سریع‌الهضم بعد از غذاهای دیرهضم: خربزه بعد از خوردن گوشت
  • مصرف دو ماده غذایی ترش و قابض با هم : تمبرهندی و آب انار / آش غوره با انار ترش
بیشتر بخوانید
آیا مصرف عسل و خربزه با هم کشنده است؟

عوارض مصرف غذاهایی که تداخل مصرف دارند

حالا بریم سراغ مثال‌های ملموس تر به همراه عوارض آن‌ها:

۱) مصرف لبنیات (ماست، دوغ) به‌همراه غذاهای حاوی گوشت: کاهش جذب آهن مواد گوشتی / ایجاد فساد غذا در معده، اخلال هضم / ایجاد ناراحتی‌های کبدی و آسیب به مفاصل.

۲) مصرف شیر بعد مصرف گوشت و موادغذایی: تشدید ضعف بدنی، سردی معده و ناراحتی‌های عصبی

۳) مصرف هم‌زمان سرکه یا انواع شور و ترشی که با سرکه ساخته می‌شود با برنج: درد روده، قولنج، اسپاسم و انسداد گوارشی (حاصل عدم رعایت در طول چند سال).

۴) مصرف میوه به ویژه انگور بعد از کله‌پاچه یا انار بعد از حلیم: آسیب رسی به معده و اخلال هضم.

عوارض مصرف مواد غذایی که با هم تداخل دارند
عوارض مصرف مواد غذایی که با هم تداخل دارند

۵) مصرف خربزه بعد از گوشت: خربزه در دستگاه گوارش سریع‌تر هضم می‌شه در صورتی که گوشت هنوز نیاز به هضم شدن داره. این تداخل بر دستگاه گوارش اثر منفی میذاره و در صورت تکرار در درازمدت فرد رو دچار عارضه می‌کنه.

۶)مصرف ماهی (تن ماهی) و تخم‌مرغ پخته: بروز فساد هضم، عفونت معده، تضعیف کبد و اسهال و در صورت استمرار، ابتلا به نقرس و قولنج روده

۷) مصرف هم‌زمان ماهی و شیر: فساد سریع در معده و احتمال ابتلا به قولنج روده

۸) مصرف پنیر با بادام: فساد در معده، بروز مشکل گوارشی، عامل مهمی در تشکیل سنگ کلیه و مثانه

۹) خوردن خربزه با عسل، کشمش با عسل: ایجاد ماده‌ای دیرهضم، مشکلات گوارشی، بروز دل درد‌ها و انقباضات قولنجی شدید

۱۰) مصرف همزمان ماست با ترب، ماست با باقلا، پنیر با ترب، سرکه با عدس یا ماش: (بروز اختلالات گوارشی)

بیشتر بخوانید
انواع قولنج و راه های درمان خانگی آن در طب سنتی

۱۱) آشامیدن آب سرد بعد از غذای گرم و یا شیرینی: آسیب به دندان و معده

۱۲) مصرف همزمان شیر با ترشیجات: بسته شدن و دلمه شدن شیر در معده و ایجاد خلط غلیظ در معده

۱۳) مصرف همزمان ماست و ماهی، ماست و ترشی: برهم خوردن تعادل مزاجی و بروز اخلاط سرد، اختلالات گوارشی، ضعف عمومی بدن، کندی حرکت، سنگینی پلک ها، خواب آلودگی، جمع شدن آب در دهان، تهوع، سردرد، سوزش و نفخ معده و دیرهضمی به خصوص در سرد مزاجان.

«پس اثرات منفی تداخل مواد غذایی رو جدی بگیرید»

بیشتر بخوانید
خوراکی‌ های سازگار و ناسازگار بلغمی مزاج ها

حرف پایانی

همه ما گاهی نادانسته مواد غذایی رو با هم مصرف می‌کنیم که شاید خوردن اونا همراه با هم مناسب و جایز نباشه و مشکلات گوارشی و بیماری‌های جدی‌تری رو برای ما ایجاد کنه.
یکی از ارکان اساسی در طب سنتی تغذیه مناسب است و یکی از بخش‌های تغذیه مربوط به آداب غذا خوردن و آب نوشیدن می‌شود. منظور از آداب این است که چه غذایی را به چه میزان و با چه غذای دیگری مصرف کنیم.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۴.۶۷ (۳ رای)
منبع
دکتر مهرداد کریمیدکتر طاهره امیریان

مشاوره دکتر طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

فروشگاه محصولات سالم

برای خرید محصولات سالم و طبیعی طب سنتی به فروشگاه کنجد زیر نظر سایت طبایع مراجعه نمایید...

فروشگاه کنجد

اپلیکیشن جامع طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4.67 (3 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *