آیا می دانید سالانه 5 تا 5.5 میلیارد دلار محصولات تراریخته به کشور وارد می شود؟
در سال 2015 سطح زیر کشت محصولات تراریخته در دنیا 1.8 میلیون هکتار کاهش یافت. این اتفاق به دلیل جلوگیری 38 کشور توسعه یافته از کشت این محصولات در کشورهای خود بود. به همین دلیل کمپانی های تبلیغ کننده تراریخته، به دنبال جلب رضایت کشورهای جهان سوم به منظور جلوگیری از کاهش سطح زیر کشت این محصولات هستند، تا جایی که بذرهای تراریخته را مجانی در اختیار این کشورها قرار میدهند! در حال حاضر چهار کشور آمریکا، برزیل، کانادا و آرژانتین حدود 90 درصد محصولات تراریخته دنیا را تولید می کنند و چهار محصول ذرت، کلزا، سویا و پنبه بیشترین سهم را از این محصولات دارند.
به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، فقط دو محصول سویا و ذرت به صورت تراریخته یا اصلاح ژنتیکی شده در بازار کشور وجود دارد و درج برچسب تراریخته بر روی این محصولات نیز اجباری شده است. این در حالی است که تمام سویای وارداتی به ایران تراریخته است و از سوی دیگر بیش از 6 میلیون تن ذرت همچنین بخش اعظم غذای دام و طیور ما که وارداتی است تراریخته است.
با تحقیق و بررسی و گردآوری اطلاعات پراکنده موجود میتوان گفت که محصولات تراریخته زیر در سفره غذایی مردم ایران وجود دارد اما متاسفانه بهدلیل نزدن برچسب تراریخته، مردم واقعا سردرگم در تشخیص آنها هستند و فقط بروی چند نوع روغن نباتی که برخی از آن را در تصاویر پایین مشاهده می کنید، نوشته شده: “دستکاری ژنتیکی شده یعنی تراریخته”