مواد لازم:
- ماهی بدون تیغ ۱ عدد
- گشنیز ۲۵۰ گرم
- شنبلیله ۵۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- سیر ۵ حبه
- رب انار ترش ۳ قاشق غذاخوری
- زردچوبه و نمک و فلفل مقدار لازم
طرز تهیه:
برای تهیه قلیه ماهی بوشهری در ابتدا سبزیها را تمیز کنید و بشویید، پس از اینکه آب سبزیها خشک شد داخل خرد کن بریزید یا با چاقو ساطوری کنید تا خوب خرد و ریز شود؛ ماهی را به تکههایی به یک اندازه برش بزنید، کمی نمک و فلفل روی ماهی بپاشید و کناری قرار دهید. داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود، پیاز را خرد کنید و داخل روغن بریزید، نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود. در ادامه سیرهای رنده شده و سبزیجات خرد شده را اضافه نمایید؛ تفت دهید تا رنگ سبزیها کمی تغییر کند و آب آن کشیده شود سپس نصف لیوان آب اضافه کنید و با حرارت ملایم بگذارید سبزیها بپزند. رب انار را به سبزی اضافه کنید و مخلوط نمایید سپس ۳ لیوان آب اضافه کنید و در ظرف را نیمه باز بگذارید و با حرارت متوسط اجازه دهید خورش بجوشد و تغییر رنگ دهد سپس تکههای ماهی را داخل خورش قرار دهید و ۳۰ دقیقه بگذارید ماهیها بپزند و خورش جا بیفتد؛ پس از پخت قلیه ماهی را در ظرف بکشید و به همراه برنج سرو کنید.
نکتهها:
میتوانید ماهیها را سرخ کنید سپس به خورشت اضافه نمایید، در دستور اصلی و جنوبی قلیه ماهی به جای رب انار از تمبر هندی استفاده میشود اما با رب انار مزه و طعم قوی تری خواهید داشت، طعم این خورش باید ترش و تند باشد.