مواد لازم:
- قروت (که بنفش رنگ میباشد): ۳۰۰ گرم
- گردو: ۱۰ عدد پودر شده
- آب: ۳ پیمانه
- روغن حیوانی خوش عطر: ۲ قاشق سوپخوری
- پیاز: یک برش
- دارچین: یک دوم قاشق چایخوری
- نان سنگک: یک عدد
طرز تهیه:
برای تهیه قروت در طب سنتی ابتدا قروت را ۳ الی ۴ ساعت خیس کنید. سپس در تغار به همراه گردوی پودر شده بسائید تا به روغن بیافتد. سپس در ابتدا میزان کمی آب اضافه و بسائید تا مایه غلیظ شود سپس مجدداً آب اضافه کنید تا مایهای غلیظ و بنفش رنگ به دست آید. مایه را صاف کنید یعنی قروت کامل از مایه بنفش رنگ جدا شود. سپس روغن را در یک قابلمه جدا داغ کنید و یک برش پیاز در آن بریزید تا روغن عطر پیاز بگیرد. سپس شعله را خاموش و مایهٔ قروت را در آن ریخته و مجدد شعله را روشن کنید وقتی جوش آمد هم زده و بگذارید مجدداً به جوش آمده و این بار شعله را خاموش کنید. قروت را در ظرفی جهت سرو ریخته، روی آن را با دارچین تزیین کنید و با نان سنگک به صورت ترید سرو کنید.