مواد لازم :
- گوشت گوسفند: ۱۰۰ گرم (بهتره گوشت دنده باشه)
- سبزی گوشت و لوبیا شامل تره، جعفری و شنبلیله: ۵۰۰ گرم
- لوبیا سفید: ۲ پیمانه
- برنج: ۱/۳ پیمانه
- پیاز :یک عدد
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه دلخواه
طرز تهیه:
برای تهیه گوشت و لوبیا قابلمه متوسطی برداشته، نصف از قابلمه را آب کرده و روی حرارت بالا قرار دهید تا بجوش آید، گوشت را تمیز کرده، شسته و همراه با یک پیاز نمک و فلفل در قابلمه میگذاریم و کف جاصل از گوشت را میگیریم سپس لوبیا سفید وزردچوبه را نیز اضافه میکنیم و اجازه میدهیم گوشت و لوبیا نیم پز شوند.(نیم ساعت زودپز یا یک ساعت در قابلمه) پس از این مدت برنج را که قبلاً خیس کردیم اضافه میکنیم. سبزیها را پاک کرده (بدون ریز کردن آنها)، سپس شسته و اجازه میدهیم آب اضافی اش خارج شود. سبزیها را به گوشت و لوبیای نیم پز شده افزوده و پیازی که با گوشت در قابلمه گذاشته بودیم را در می اوریم. پس از پخت اب گوشت و لوبیا را با استفاده از آبکش ریز جدا کرده و با نان سرو میکنیم. مخلوط گوشت و لوبیا را میکوبیم در ظرف دلخواه کشیده همراه با سزی خوردن و ترشی سرو میکنیم.
نکات:
در صورت دلخواه میتوان هنگام اضافه کردن برنج یک سیب زمینی متوسط نیزاضافه کرد باعث میشود کشدار تر شود. در این غذا سبزی نباید ریز شود، فقط ساقههای جعفری و شنبلیله را گرفته و در صورت نیاز تره را ۲ الی ۳ قسمت کنید. و میتوان شنبلیله خشک (یک ق مرباخوری) برای عطر بیشتر اضافه کرد.