خواص
- کنترل قند خون
- تقویت عضلات قلب
- رفع یبوست
- جلوگیری از سرطان روده
- ملطف
- مقوی دل
مواد لازم
- گندم ۳ کیلوگرم
- گوشت گوسفند ۱ کیلوگرم
- پیاز متوسط ۱ عدد
- زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
- نمک ۱ قاشق غذاخوری
- روغن یا کره ۲۵۰ گرم
- شکر و دارچین به مقدار لازم
- آب به میزان ۳ برابر گندم
دستور پخت
- گندم را از شب قبل در آب خیس کنید. خیس کردن گندم موجب پخت سریع تر حلیم نذری می شود.
- گندم خیس خورده را با یک لیتر آب در یک قابلمه بزرگ ریخته و روی حرارت کم اجاق گاز قرار دهید. مراقب باشید گندم در هنگام پخت خیلی زود ته می گیرد. تا زمانی که گندم کاملا نرم شود پختن را ادامه دهید. چنانچه آب قابلمه تمام شد تا پخت کامل و نرم شدن گندم می توانید به آن آب اضافه کنید. گندم باید به صورت پوره نرمی در آید.
- سپس گندم را با هاون بکوبید و یا اینکه گندم را چرخ کنید تا یکنواخت شود.
- در یک قابلمه دیگر گوشت را با ۲ لیوان آب روی شعله قرار دهید.
- حلیم سنتی با گوشت سینه بوقلمون تهیه می شود. چنانچه گوشت سینه بوقلمون در دسترس نبود می توانید از گوشت های دیگر استفاده کنید البته طعم و مزه حلیم بوقلمون چیز دیگری است. اغلب حلیم های نذری با گوشت بوقلمون تهیه نمی شوند و از گوشت های جایگزین برای طبخ حلیم استفاده می شود.
- گوشت پخته و گندم را روی حرارت ملایم مرتب هم بزنید تا زمانی که کاملا کشدار شده و جا بیفتد.
- پخت حلیم نذری محرم بیش از ۵ ساعت زمان می برد. پس از آماده شدن، حلیم آماده کشیدن در ظرف های کوچک و تزیین شدن است.
- هنگام پخت گوشت به آن زردچوبه زده و یک پیاز را به آب اضافه کنید. نیازی نیست پیاز کاملا ریز شود. همین قدر که پیاز را به ۴ قسمت تقسیم کنید کافی است. برای پخت گوشت بهتر است زیر شعله را کم کنید تا زمان کافی برای مغز پخت شدن گوشت داشته باشید.
- گوشت را پس از پخته شدن باید به صورت رشته رشته ریز کنید.