مواد اولیه:
- بِه سه کیلوگرم
- شکر ۴۵۰ گرم
- آب سه پیمانه
- پودر هل یک قاشق چایخوری
- خلال بادام ۱۰۰ گرم
- پودر پسته به میزان لازم
- روغن حیوانی یک پیمانه
طرز تهیه:
برای تهیه حلوای به در ابتدا بِهها را پوست گرفته، خرد کرده و قسمت سفت وسط بِه را جدا میکنیم. سپس آنها را در آب سرد قرار میدهیم تا سیاه نشود، بعد آنها را شسته و با آب و ۱۰۰ گرم شکر در دیگ مسی میریزیم. در دیگ را بسته و به مدت دو الی سه ساعت روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا بِهها کاملاً پخته و آب آن جمع شود. در این فاصله گاهی آن را به هم میزنیم تا ته نگیرد، سپس با گوشتکوب بِه پخته شده را له میکنیم و بقیه شکر را به آن افزوده و روی حرارت آن را مرتب هم میزنیم، سپس روغن حیوانی اضافه میکنیم. کمی که تفت خورد بادام خلال شده و پودر هل را اضافه و همه مواد را خوب با هم مخلوط میکنیم. زمانی که حلوا از ظرف جدا شد و به صورت توده در آمد آن را در سینی مناسب چرب شده به قطر ۵/۱ سانتیمتر پهن کرده و به صورت لوزی برش میزنیم یا با کاتر دلخواه آن را قالب زده، روی آن را با پودر پسته و خلال بادام تزئین میکنیم.
نکته:
برای اندازهگیری شکر این حلوا، زمانی که بِه پخته شد آن را له میکنیم و به ازای دو کاسه بِه یک کاسه شکر میافزاییم. به دلخواه میتوان یک پیمانه آرد سنگک را تفت داد و پس از الک و سرخ کردن با دو قاشق غذاخوری روغن حیوانی به این حلوا افزود.