مواد لازم برای تهیه حلوای سفید شمالی:
- آرد برنج
- شیره بال
- روغن صاف
- وانیل یا گلاب
- زنجبیل
- زعفران (به منظور خط کشی و نوشتن مطالب دلخواه)
طرز تهیه حلوا سفید مازندرانی
برای تهیه حلوای سفید در ابتدا آرد برنج را به تابه و یا طشتک ریخته روی اجاق میگذاریم و کاملاً بهم میزنیم تا رطوبت آرد برنج از بین رفته و آرد برنج به حدی داغ شود که آرد روی اجاق به درجه ۷۰ درصد گرم شود. سپس آن را از روی اجاق برداشته، کمی روغن صاف به آرد برنج اضافه میکنیم و بهم میزنیم تا روغن کاملاً آب شده باشد. سپس شیره بال که قبلاً آماده کردهایم و وانیل یا گلاب و زنجبیل را آرام آرام به آن اضافه مینماییم.
البته لازم است ذکر شود در خانهها خانمها مواد لازم را با دست مخلوط میکنند و در کارگاهها با ماشین خمیر گیر بهم میزنند و سپس حلوای بدست آمده را به ظرفی که قبلاً چرب کرده شده میریزند و با وردنه و یا وسیله دیگری که بتواند حلوا را صاف کند میکشند تا حلوا کاملاً صاف شده و زعفران را جهت خط کشی به صورت لوزی روی حلوا کشیده تا با چاقو قابل برش صاف باشد. حلوا را میتوان با شهد عسل طبیعی نیز به جای شیره شکر یا همان بال شیرهسی پخت که در آن موقع فقط رنگ حلوای بدست آمده کمی تیره میشود.