مواد اولیه:
- پودر زنجبیل :۳ ق غ
- پودر هل سبز :۱ ق غ
- کره :۸۰ گرم
- روغن جامد :۸۰ گرم
- پودر قند نرم و الک شده :۲۵۰ گرم
- آرد سفید گندم :۲۵۰ گرم
- گردو آسیاب شده: نصف لیوان
- پودر پسته (برای تزئین) یاپودرنارگیل
طرزتهیه:
برای تهیه حلوای زنجبیلی در ابتدا آرد را دوبار الک کنید و داخل تابه با حرارت ملایم تفت بدید، مدام هم بزنید تا نسوزد، وقتی رنگ آرد کمی تغییر پیدا کرد از روی گاز بردارید و کنار بگذارید و کمی که از حرارت افتاد آن را الک کنید. این الک کردنها کیفیت این حلوا و کلاً تمام حلواها رو بالا میبرد. داخل تابه دوباره آرد رو تفت بدید حدود ۵-۶ دقیقه، بعد کره و روغن را اضافه کنید. بهتر است از ترکیب کره و روغن استفاده کنید. اما میتوانید یکیش رو هم استفاده کنید. میتوانید کره رو آخر کار بهش بزنید تا عطر آن حفظ بشه. البته اگر دوست دارید. حالا از روی حرارت بر دارید و کناری بگذارید تا از حرارت بیافتد. این خیلی مهمه اگر داغ داغ پودر قند به حلوا بزنید خراب می شه چون در اثر حرارت آب می شه و سفت میشود. پس باید از حرارت بیافتد بعدش میتوانید پودر قند بزنید و نوبت به هل و زنجبیل می رسه. همانطور که گفتم در این مرحله میتوانید با چشیدن مواد میزان شیرینی و میزان هل و زنجبیل را اندازه کنید. پس دقت کنید که همه پودر قند یا هل و زنجبیل رو یکباره اضافه نکنید. چون ممکنه میزان کمتر یا بیشتری بخواهید. بعد هم گردو اضافه کنید و باز طعمش را چک کنید. گردو را میتوانید به صورت آسیاب شده و خرد داخل حلوا بریزید. ۲ق زعفران ونصف پیمانه گلاب را اضافه و خوب با دست مخلوط میکنیم در آخر کل مواد را داخل سینی فشرده کرده وباقالب فشاری قالب زده. اما شکل سنتی اش با کفگیر هست نکته آردتون رو الک کنید و بعد اندازهگیری کنید. پودر قند هم باید الک شده و خیلی نرم باشه.