یکی از مهمترین علل پادرد، کمردرد، خواب رفتن پا و دردهای عضلانی تجمع رطوبت می باشد. این موضوع در میان خانم ها و به طور ویژه در سنین بالا بیشتر می شود. این دردها بعد ازخواب و در محیطهای سرد شایع تر است.
کم تحرکی، پرخوری، مصرف بیش از حد میوه و مواد غذایی سرد و تر و … از مهمترین عوامل تجمع رطوبت در بدن هستند.
شایع ترین علت به وجود آمدن کمردرد به دلیل فعالیت شدید به دنبال پر بودن شکم پس از ناهار یا شام است. برای پیشگیری از این مسئله توصیه میشود بعد از خوردن غذا ۱۵ تا ۲۰ دقیقه افراد استراحت کنند.
راهکارهای طب سنتی
- بادکش و روغن مالی مفاصل (با روغن زنجبیل، بابونه، زیتون و کنجد)
- تقویت معده
- پرهیز از مصرف غذاهای سرد و تر
- پرهیز از مصرف میوه و سالاد همراه غذا
- انجام ورزش ملایم و تحرک کافی در طی روز
- بستن پارچه همراه با مقداری نمک طبیعی به مفاصل (به ویژه زمانی که موضع درد ورم سرد داشته باشد)
- نوشیدن پخته سنا، در چهار برابر خود، روغن زیتون که به نصف رسد جهت درد کمر مفید است.
- برگ ژاله را بپزید و پس از سائیدن آنرا بر کمر بمالند نافع است.
- خوردن جوشانده میوه لوبیا برای درمان درد کمر کاملا مفید است. میوه یا پیله خشک لوبیا (غلاف خارجی و درازی که چند دانه لوبیا در آن قرار گرفته ) را به مقدار 30 گرم در یک لیتر آب جوشانده در مدت یک تا دو روز، به مقدار یک فنجان بین هر دو غذا میل نمایند.
- زرده 4 تخم مرغ و زیره کرمانی و گل بابونه نرم کوبیده مخلوط نموده خمیر نمائید و روی پارچه کرباس آب ندیده مالیده و گرم گرم بر کمر بچسبانند مسکن درد کمر و برای تقویت کمر مفید است.
- خوردن نارگیل و ماساژ و ضماد با روغن نارگیل بهبود بخش و تقویت کننده کمر می باشد.
- 250 گرم ساقه های خشک و گلدار پونه کوهی را در 2 لیتر آب جوش بریزند و 12 دقیقه کنار بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کنید این دم کرده را در یک وان گرم بریزید و در داخل آن راحت دراز بکشید یک ربع حداقل.
- هر روز صبح دو عدد زرده تخم مرغ را خوب در یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید و میل کنید.
- شاه توت پخته را با عسل و انجیر مخلوط کنند و ضماد نمایند پخته برگ آن هم، همین خواص را دارد.
- مقداری لوبیای قرمز را بپزند آب آنرا با مقداری قند بجوشانند. کمی از آن بخورند. بقیه را به داخل لگن یا وان آب گرم بریزند و در داخل آن بنشینند.
توصیه هایی مفید برای کمر درد
- استراحت کامل. استراحت بطور مسلم 50 درصد ناراحتی و درد را به هر علت که باشد درمان می کند.
- بستن ناحیه کمر بطور محکم
- مصرف اغذیه قوی و گرم
- خوردن تخم مرغ، شیر، کره و مربا
- دوش آب گرم و گذاردن کیسه آب یا بالش برقی در رختخواب
- گاه این نوع بیماری ها به علت ازدیاد سموم بدن بروز می کند. در اینگونه موارد 200 گرم پیاز را بصورت پوره در آورید و یا 100 گرم عسل خوب مخلوط کنید در جای خنکی برای مدتی بگذارید به همین حال بماند سپس آنرا صاف کنید صبح هر روز ناشتا یک فنجان از آن بنوشید بسیار مفید خواهد بود.
- گاه در موارد شدت درد، کوبیده سیر را برای تسکین درد کمر مصرف می کنند.
- خردل سیاه مصرف داروئی داد از دانه های آن ضماد تهیه می کنند. ضماد خردل از مخلوط خردل و آرد تهیه می شود و بهترین دارو برای کاستن دردهای عصبی و روماتیسمی می باشد
غذاهایی که سبب تشدید کمردرد میشود
به طور کلی غذاهایی که حالت خام و خمیری دارند همچون ماکارونی، پاستا، لازانیا، آش رشتهدار، سیب زمینی، سوپ خامهدار و خوردن خمیر داخل نان نیز به افرادی که دارای کمردرد هستند توصیه نمیشود چراکه سبب تشدید کمردرد در این افراد میشود.
غذایی با تأثیر بی بدیل بر کمردرد – آبگوشت قنبیط
یک استکان نخود را شب تا صبح در آب جوش خیسانده، سپس روز بعد آن را صاف کرده با گوشت ماهیچه گوسفند جوان، یک عدد سیب زمینی، کمی نمک، یک عدد پیاز کوچک، یک عدد گوجه و یک عدد سیر به همراه ۲۰۰ گرم کلم سنگ خرد شده به مدت ۴تا۶ ساعت با حرارت ملایم به طور کامل پخته، سپس محتویات آبگوشت را کوبیده و با نان سنگک برشته میل کنند.