خواص و مزاج خربزه در طب سنتی
- خربزه به دلیل مزاج گرم و تری که دارد سردی مزاج را رفع می کند.
- انواعی از آن که شیرینی کمتری دارند، بیشتر از اینکه گرم باشند رطوبت بخشند و با رطوبتی که به بدن میدهند باعث رقیق شدن مایعات بدن میشوند و همچنین یه پاکسازی سیستم ادراری از طریق ازدیاد ادرار کمک میکنند.
- بهتر است گاهی از قسمتهای سفید نزدیک به پوست خربزه استفاده شود چون این قسمتها خاصیت جلادهندگی و پاک کنندگی بیشتری دارند.
- خربزه هر چه شیرین تر باشد گرمی و خواص بیشتری دارد که البته افراط در مصرف آن بخصوص برای گرم مزاجان می تواند عوارضی ایجاد کند.
نقش خربزه در افزایش میل جنسی
- خربزه به دلیل طبع گرم خود، ارزش غذایی بالایی دارد، میتواند در افزایش مایعات جنسی و کمک به شکلگیری نطفه نقش موثری داشته باشد و سبب فزونی میل جنسی نیز میشود.
- جالب است بدانید مغز تخم خربزه بو داده طبیعت گرم دارد. این مغز بو داده دارای خاصیت ادرار آور، نرم کننده و افزایش دهنده میل جنسی نیز هست.
بیشتر بخوانید!
ملاحظات مصرف خربزه در طب سنتی
- خربزه نارس (کالک) مخصوصا انواع بزرگتر و سفت تر آن به دلیل مشکلات هضم با مزاج بشر ناسازگار است و سبب نفخ و مولد درد شکم میشود.
- خربزه بخصوص در افرادی که مزاج گرم و خشک دارند تا حدودی تولید صفرا می کند و کسانی که دچار التهاب در مخاط دهان (آفت) یا روده (کولیت) هستند باید موقتا از مصرف خربزه اجتناب کنند.
- برخی افراد که با مصرف خربزه دچار سوزش دهان یا حلق و حنجره میشوند می توانند همزمان با آن سکنجبین ملس یا سرکه یا قدری از خنکی ها مصرف کنند تا این عارضه رخ ندهد.
بهترین زمان خوردن خربزه از نگاه طب ایرانی
خربزه را نباید ناشتا یا بلافاصله پس از صرف غذا خورد و بهترین زمان مصرف خربزه از دیدگاه طب سنتی، بین وعدههاست.
مصلح خربزه چیست؟
مصلح خربزه برای سردمزاجان، گلاب و در گرم مزاجان، غرغره کردن سرکه رقیق شده است.
بیشتر بخوانید!
مصرف خربزه به چه افرادی توصیه نمیشود؟
- افراد تبدار
- افراد با معده مرطوب
- افرادی که دچار سرماخوردگی شده و آبریزش بینی، خلط گلو و ریه یا سرفه خلطی دارند.
منبع: سلامت نیوز و با تشکر از آقای دکتر سید مهدی میرغضنفری
علی
سلام.کدوم روغن برای تکرر ادرار بهتره؟منظور روغن مالی موضع بدنه.
امیر
روغن زیتون برای این کار مناسب هست