خواص خوراکی‌هاصیفی جات

خواص و مزاج خربزه در طب سنتی

خربزه میوه‌ای گرم مزاج است که برای رفع تشنگی و يرقان مفيد می‌باشد

خواص و مزاج خربزه در طب سنتی بدین ترتیب است:

  • مزاج آن در گرم و تر است.
  • خربزه افزایش دهنده رطوبت بدن از جمله شیر، عرق و ادرار است.
  • چاق کننده می‌باشد.
  • مصرف اصولی و منظم آن باعث رفع یبوست شده و لینت مزاج می‌آورد.
  • برای رفع تشنگی و یرقان مفید می‌باشد.
  • خربزه تقویت کننده قوای جنسی است و مایعات جنسی و نطفه را زیاد می‌کند.
  • خربزه مدر است و منجر به پاکسازی مثانه شده و سنگ کلیه و مثانه را دفع می‌کند.
  • تقویت کننده اشتها و بازکننده انسدادها است.
  • مصرف خربزه باعث شست و شوی معده و برانگیختن اشتها می‌شود.

بهترین نوع خربزه

خربزه انواع مختلفی دارد و بهترین نوع آن، نوع لطیف، نازک، شیرین، آبدار و خوش بوی آن است.

بهترین زمان مصرف خربزه

  • بهترین زمان مصرف خربزه، بین دو وعده‌ی غذا است و از مصرف آن به صورت ناشتا و بلافاصله بعد از غذا باید پرهیز نمود.
  • نوشیدن آب بعد از خربزه زیان آور است

مصرف خربزه برای چه افرادی توصیه نمی‌شود؟

  • افراد تب‌دار
  • افراد با معده مرطوب
  • افرادی که دچار سرماخوردگی شده و آبریزش بینی، خلط گلو و ریه یا سرفه خلطی دارند.

در صورت وجود ماده فاسد در معده، خربزه و هندوانه به محض ورود به بدن به آن ماده تبدیل می‌شوند و موجب تشدید بیماری می شوند. علامت وجود ماده زائد در معده بوی بد دهان، وجود جرم سفید یا زرد یا تیره روی زبان، نفخ، ضعف هضم و … است. لذا توصیه می‌شود این افراد تا قبل از رفع سوء مزاج و پاکسازی معده از مصرف خربزه پرهیز کنند.

مصرف چه نوع خربزه‌ای باعث بروز مشکل می‌شود؟

خربزه‌ای که دارای شهد بوده و مزه شیرینی آن گزنده است باعث تشدید حساسیت‌ها و خارش گلو می شود. که در این حالت بهتر است قسمت رویی خربزه که گاها چسبیده به تخم آنست را جدا کرده و بقیه را مصرف کنید.

رفع التهاب گلو بعد از مصرف خربزه

  • قبل و بعد از مصرف خربزه مقداری جوشانده آویشن غرغره کنید. آویشن علاوه بر تقویت گلو و دستگاه تنفسی باعث پاکسازی مجاری از مواد محرک و التهاب آور میشود. برای تاثیر بیشتر میتوان مقداری عسل، آب لیموترش یا لیموعمانی نیز به جوشانده اضافه کرد.
  • رای پیشگیری از التهاب گلو و سرفه قبل از مصرف خربزه، بهتر است رویه ی داخلی خربزه (به اصطلاح شهد) که بسیار شیرین است را جدا کرده و مصرف نکنید. اگر به بوته طالبی و خربزه کود شیمیایی زیادی داده باشند احتمال بروز حساسیت و التهاب گلو در آن ها بیشتر می شود.
  • افرادی که به خربزه حساسیت دارند، بهتر است قبل از مصرف خربزه از مصرف سایر شیرینی ها پرهیز کنند. خوردن برخی مواد ترش مزه مانند رب انار و آبلیمو بعد از مصرف خربزه باعث کاهش اثر نامطلوب آن بر روی گلو می شود.
  • در زمان بروز خارش و التهاب گلو و سرفه می توان از لعاب بِه دانه برای بهبود آن استفاده کرد. یک قاشق مربا خوری دانه به را داخل یک لیوان آب داغ ریخته و اجازه بدهید دو ساعت دم بکشد. لعاب غلیظی که بدست می آید برای تسکین سرفه های خشک خواص فراوانی دارد.

مصلحات خربزه در سردمزاجان و گرم مزاجان

  • مصلح خربزه در سرد مزاجان، گلاب است
  • مصلح خربزه در گرم مزاجان سرکه رقیق شده (نوشیدن، دهانشویه یا غرغره کردن) یا انار ترش است.

با این اقدامات می‌توان خواص و مزاج خربزه را بهبود بخشید و جلوی برخی از عوارض و مضرات ناشی از مصرف زیاد آن را گرفت.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن