مزاج شناسی

راهنمایی های طب سنتی در انتخاب مربا متناسب با مزاج

آشنایی با مرباهای سازگار با مزاج گرم و مزاج سرد

انتخاب مربا متناسب با مزاج اهمیت زیادی دارد. مربا یکی از چاشنی‌های ثابت صبحانه در سفره‌های ایرانی است که از میوه‌های هر فصل قابل تهیه است؛ اما همه افراد نمی‌توانند تمام انواع مرباها را میل کنند چرا که ممکن است با مزاج آن‌ها سازگاری نداشته باشد. در این مطلب به معرفی انواع مربا سازگار با مزاج‌های مختلف پرداخته شده است.

مصرف مرباهای سازگار با مزاج

  • یکی از نکاتی که معمولاٌ حین تهیه انواع مربا و ترشی‌ها در نظر گرفته نمی‌شود، توجه به مزاج است. این فراورده‌ها باید متناسب با مزاج، انتخاب و مصرف شوند.
  • در طب سنتی، مربا به دلیل شیرینی دارای مزاج گرمی است و ترشی‌ها به دلیل ترکیبات موجود در آن‌ها مزاج سردی دارند.

مرباهای مناسب افراد گرم مزاج

مرباها به دلیل شیرین بودن، خاصیتشان گرم است. مصرف مربا‌هایی که مزاج معتدلی دارند، به دلیل اینکه خاصیت آن‌ها به سمت خنکی می‌رود، به افراد گرم مزاج توصیه می‌شود. بنابراین، افرادی که مزاج گرم دارند می‌توانند مرباهایی با مزاج سرد مانند مربای البالو و تمشک و یا مرباهایی با مزاج معتدل مانند مربای گل محمدی، بالنگ و پرتقال مصرف کنند.

مرباهایی با مزاج و طبع سرد

  1. مرباهای شفتالو، آلو و پرتقال سرد و تر هستند.
  2. مربای هلو، کیوی و شاه توت دارای طبع سرد و تر هستند.
  3. مربای آلبالو، توت فرنگی، تمشک، زردآلو و بالنگ طبع سرد و تری دارند.
  4. مرباهای گوجه سبز و آلو بخارا طبع سرد و خشکی دارند.

مرباهای مناسب برای افراد سرد مزاج

  • به صورت کلی بهتر است افراد به سراغ استفاده از مربا متناسب با مزاج خودشان بروند. اگر فردی دارای مزاج سرد است و می‌خواهد رطوبت بدن افزایش پیدا نکند، استفاده از مرباهایی با مزاج گرم، برایشان مفید است.
    مربا
    انتخاب مربای متناسب با مزاج

مرباهایی با مزاج و طبع گرم

  1. مربای به، انجیر و هویج،  طبع گرم و تر دارند.
  2. مربای سیب و مربای زنجبیل گرم و خشک است.
  3. مربای گلابی طبع گرم و تر دارد.
  4. مربای قیسی و گیلاس گرم و تر است
  • بنابراین اگر فردی مزاج گرمی دارد و از طرفی به خوردن «مربای به» یا «هویج» علاقه‌ مند است، باید بداند این نوع مربا متناسب با مزاج او نیست و ممکن است پس از مصرف آن جوش بزند.
  • همان‌طور که اشاره شد هم مزاج مربا و هم میوه «به» گرم است. از این رو، باید حتما با یک ماده خوراکی خنک آن را مصرف کرد.
  • اگر هم پوست بدن فرد به خصوص صورت، مستعد جوش زدن است یا در سنین نوجوانی به سر می‌برد، باید مرباهایی مصرف شود که از گیاهان یا میوه‌‌هایی با مزاج خنک تهیه شده‌اند. در سنین نوجوانی به دلیل تغییرات هورمونی که برای بدن اتفاق می‌افتد، پوست صورت مستعد جوش زدن است. بنابراین بهتر است از مرباهایی با مزاج سرد استفاده شود.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۱.۵ (۲ رای)

مشاوره دکتر طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

فروشگاه محصولات سالم

برای خرید محصولات سالم و طبیعی طب سنتی به فروشگاه کنجد زیر نظر سایت طبایع مراجعه نمایید...

فروشگاه کنجد

اپلیکیشن جامع طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
1.5 (2 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *