مواد لازم:
- زعفران ۱ قاشق چایخوری
- هل ۱/۴ قاشق چایخوری
- گلاب ۱/۴ لیوان
- شکر ۱ لیوان
- آب ۱ لیوان
- بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
- هل ۱/۴ قاشق چایخوری
- ماست شیرین ۱ پیمانه
- روغن ۱ پیمانه
- تخم مرغ ۴ عدد
- شکر ۱ پیمانه
- آرد سفید ۲ پیمانه
- پودر نارگیل و پودر پسته برای تزئین به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای تهیه کیک شربتی در ابتدا فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه گرم کنید. روغن و شکر را خوب بزنید تا کاملاً با هم مخلوط و کرمی رنگ شود.(شکر باید در روغن حل شود). سپس تخم مرغها را دانهدانه اضافه کرده و با همزن خوب هم بزنید. پس از اضافه کردن هر عدد مایه را ۳۰ ثانیه بهم بزنید. هل و سپس ماست را به مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید. آرد را با بیکینگ پودر ۲ مرتبه الک کنید تا گلولههای آردی از بین بروند اما زیاد از حد هم آنها را هم نزنید. درون قالب کاغذ روغنی انداخته و آن را چرب کنید. مواد را در قالب بریزید؛ و به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید. از خلال دندان برای تست پخت کیک استفاده کنید و اگر مواد کیک به خلال دندان نچسبید، کیک آماده است. کیک را برش بزنید و در گوشهای قرار دهید تا خنک شود.
طرز تهیه شربت:
برای تهیه شربت کیک، آب و شکر و زعفران را به مدت ۱۰ دقیقه در شیر جوش بجوشانید و بعد هل و در آخر گلاب را اضافه کنید. بعد از دو سه جوش، شربت را از روی حرارت بردارید و در گوشهای قرار دهید تا خنک شود. پس از خنک شدن شربت و کیک، شربت را روی کیک بریزید و اجازه دهید تا کیک خوب خیس شود. کیک را حداقل ۴ ساعت درون یخچال نگهداری کنید.
نکات:
بهتر است میزان شکر را نصف کنید تا شیرینی بیش از حد دلتان را نزند. مایه این کیک کمی سفت است و هنگامیگه وارد قالب میشود باید آن را با قاشق پخش کنید. اما نیازی به صاف کردن روی مایه کیک نیست. زودتر از ۲۰ دقیقه در فر را باز نکنید تا پف کیک نخوابد. گاهی متناسب با نوع فر ممکن است پخت تا ۵۰ دقیقه هم طول بکشد. برای طلائی شدن رویه کیک میتوانید حدود ۳ دقیقه گریل را روشن کنید.