خواص
- خورش “به” مقوی هضم و خوشبو کننده دهان است.
- مقوی روده ها است.
- موجب بهبودی حافظه میشود.
- خوردن آن در مادران باردار موجب کاهش ویار، بهبود هضم و به روایتی زیبایی فرزند میشود.
مواد لازم
- گوشت گوسفند ۳۰۰ گرم
- به شیرین رسیده دو عدد متوسط یا یک عدد درشت
- آلو بخارا ۱۰۰ گرم
- پیاز متوسط دو عدد
- شکر یک قاشق مربا خوری
- زعفران و نمک به میزان لازم
روش پخت
- از شب قبل آلو بخارا را با آب جوش در یک کاسه چینی بخیسانید.
- ابتدا پیاز نگینی شده را روی شعله ملایم همراه کمی روغن زیتون فرابکر تفت دهید،
- سپس تکههای گوشت خورشتی را اضافه کنید، تفت مختصری بدهید و آب را اضافه کنید.
- از پخت گوشت که یک ساعت گذشت زردچوبه، نمک و آلو را اضافه کنید.
- “به” را با پوست خلال کنید و در کمی روغن زیتون به ملایمت تفت بدهید و یک قاشق مربا خوری شکر روی آن بپاشید.
- گوشت را امتحان کنید اگر پخته است “به” را اضافه کنید.
- “به” لطیف است و میزان پخته شدن آن بسته به ذائقه شما است ولی اگر کمی زیر دندان بیاید بهتر است. پس نیم ساعت برای جا افتادن آن کافی است.
- یک ربع آخر زعفران را اضافه بفرمایید.
- این خورش را میتوانید با گوشت مرغ، بوقلمون و شترمرغ نیز آماده بفرمایید.