مواد لازم برای ۵ نفر
- پیاز سرخ کرده ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری
- شکر به میزان لازم
- زرد چوبه ۲/۱ قاشق چایخوری
- روغن ۵ قاشق
- گوشت مرغ یا اردک یک عدد کامل
- مغز گردو چرخ کرده نیم کیلو
- آب ۳/۱ پیمانه
- رب انار شیرین ۲ قاشق غذاخوری
- نمک
طرز تهیه
برای تهیه خورش فسنجان ابتدا مرغ راسرخ کرده و بعد پیاز را سرخ کرده و نمک و زردچوبه را به آن اضافه میکنیم بعد۳ تا ۴ لیوان آب و گردوی چرخ کرده را به آن اضافه کرده روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا خورش اهسته بجوشد وبعد از مرغ را به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا خوب بپزد رب انار را یک ربع مانده به خورش اضافه میکنیم و میگذاریم خورش کامﻷ به روغن بیافتد در صورت ترش بودن خورش کمی شکر اضافه میکنیم. خورش باید بعد از آماده شدن کامﻷ به روغن بیافتد و آب نداشته باشد. و در صورتیکه مرغ پخته شد و خورش جا نیافتاد مرغ را خارج میکنیم و موقع کشیدن داخل خورش قرار میدهیم. توضیح آنکه معموﻷ چاشنی فسنجان رب انار است ولی ممکن است بجای آنها کمی شکر و زعفران ساییده مصرف کرد در خورش فسنجان آلو نیز میتوان ریخت. و خورش فسنجان را با مرغابی نیز میتوان تهیه نمود. در صورتیکه رب انار مصرف کردیم یکی دو لیوان آب زیادتر میریزیم زیرا فسنجان باید با آب بیشتر و مدت طولا نی تر بجوشد تا بروغن بیافتد. این خورش با برنج مصرف میشود.