خواص و معرفی
- مزاج معتدل
- مفید برای خون سازی
- مفید برای ریه و هورمون تیروئید
- مفید برای کبد
مواد لازم
- یک پیمانه لپه،
- روغن کنجد به میزان لازم،
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم،
- پیاز خرد شده یک عدد بزرگ،
- خرفه 500 گرم ،
- برگ چغندر 500 گرم ،
- آرد سبوس دار جو یک و نیم پیمانه.
روش تهیه
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم.
- خرفه و برگ چغندر را خرد کرده و مدتی با آب کم و مقداری نمک می پزیم.
- لپه را با آب و مقداری زردچوبه می پزیم.
- مدتی که از پخت لپه گذشت، عدس را به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم کاملاً پخته و به مواد قبلی اضافه می کنیم.
- پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه، ادویه، زنجبیل و فلفل تفت می دهیم و به آش اضافه می کنیم.
- آرد جو را با دو برابر آب مخلوط کرده و از صافی رد می کنیم.
- سپس عصاره آن را به بقیه مواد اضافه می کنیم.
تذکر: از زمانی که عصاره آرد جو را اضافه می کنیم، باید مواد را مرتب هم بزنیم تا ته نگیرد. اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
ناشناس
با سلام و تشکر از مطالب مفید سایت
من مطالب سایت را از مدتها قبل پیگیری می کنم، عموما مفید هستند ولی گاهی ( بخصوص جدیداً) دچار نقص محتوا در بعضی مقالات هست، مثلاً در این آش در مواد لازم نامی از عدس برده نشده ولی در طرز پخت گفته شده عدس را اضافه کنیم… همچنین جای سوال هست که آیا عدس به همراه آرد جو و خرفه که طبع سرد دارند، هضم آسانی دارد؟
انتظار می رود که در این سایت با محتوای خوب ، یک پزشک آشنا به طبایع که درمانگر هست، دستورالعمل های آشپزی را نظارت کند.
متشکرم