مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر
- گوشت مغز ران: ۵۰۰ گرم
- نخود: ۴۰۰ گرم
- تخممرغ: یک عدد
- پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی: یک قاشق غذاخوری
- سرکه: یک دوم لیوان
- شیره انگور: یک دوم لیوان
- نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
برای داخل کوفتهها
خرمای هسته گرفته، آلو، کشمش، زرشک، گردو و یک عدد تخم مرغ آبپز
طرز تهیه
برای تهیه کوفته نخودی ابتدا نخود را به مدت ۱۲ ساعت خیس کنید، سپس آن را با گوشت دو تا سه بار از چرخ گوشت رد کنید. بعد ادویه و نمک را اضافه کرده، نیمی از پیاز داغ را نیز به مواد اضافه کنید و خوب ورز دهید. تخممرغ را نیز اضافه کرده و حدود ۱۰ دقیقه کاملا ورز دهید.
از مواد به اندازه یک پرتقال برداشته و کاملا گرد کنید. وسط آن را سوراخی ایجاد کنید و از موادی که برای داخل کوفته ذکر شده است به همراه یک قاشق چایخوری پیاز داغ داخل آن قرار داده و کوفته را ببندید و دوباره فرم دایره به آن بدهید.
در یک ظرف بزرگ مقداری پیاز داغ بریزید و با کمی روغن و رب گوجهفرنگی کمی تفت دهید. ۲ لیتر آب را داخل ظرف بریزید و منتظر بمانید تا آب به جوش بیاید.سپس کوفتهها را یکی یکی و آهسته داخل آب جوش قرار دهید و اجازه دهید تا کوفتهها سفت و بسته شوند. حالا شعله را ملایم نموده تا مغز کوفتهها نیز بپزد.
بعد از ۲۰ دقیقه سرکه و شیره را با هم ترکیب کنید و به سس کوفتهها اضافه کنید و ۱۰ دقیقه زمان بدهید تا کوفتهها طعم سرکه شیره را بگیرند.