مواد لازم:
- سیب زمینی آبپز ۵۰۰ گرم
- ماست ۳ قاشق سوپخوری
- روغن مایع ۱۰۰ گرم
- تخم مرغ ۴ عدد
- زعفران آبکرده به میزان لازم
- زرشک تازه ۱۵ گرم
- خلال بادام ۳۰ گرم
- آب نصف پیمانه
- شکر ۱ پیمانه
- گلاب ۴ قاشق سوپخوری
- خلال پسته ۳۰ گرم
- خیار شور یا خیار، لیموترش، گوجه فرنگی، فلفل دلمهای برای تزئین
طرز تهیه:
برای تهیه کوکوی شیرین مشهد در ابتدا سیب زمینی آبپز را رنده میکنیم تخم مرغها را با چنگال کمی میزنیم بعد به سیب زمینی اضافه میکنیم به مقدار خیلی کم نمک به مواد اضافه میکنیم چون غذا شکر دارد نمک نباید زیاد باشد. مقدار خیلی کم فلفل اضافه کرده مخلوط میکنیم سپس ماست را اضافه میکنیم با قاشق هم میزنیم تا مواد به خورد هم برود. تابه را روی حرارت گذاشته و روغن داخلش میریزیم. میتوان برای اینکه مواد یکدست شود با همزن برقی آنها را هم زد. برای تهیه شربت کوکو آب را داخل ظرف دیگری روی حرارت میریزیم و شکر، زعفران، گلاب اضافه کرده و مخلوط میکنیم. مواد کوکو را داخل روغن داغ شده میریزیم و پهن کرده و صاف میکنیم. از روغن زیتون استفاده میکنیم. روغن زیتون را میتوان چند بار برای سرخ کردن استفاده کرد به شرط آنکه رنگش عوض نشده و بوی غذا نگرفته باشد. خلالها و زرشک را به شربت اضافه میکنیم. وقتی یک طرف کوکو سرخ شد برمیگردانیم و روی آن شربت را میریزیم میگذاریم طرف دیگر نیز سرخ شود و مواد شربت هم روی کوکو همراه با سرخ شدن آن بپزد. حرارت زیر کوکو باید خیلی کم باشد تا آرام آرام بپزد. در ظرف را نمیگذاریم تا عرق نکند و کوکو خوب سرخ شود.
معمولاً از سیب زمینیهای متوسط استفاده میشه و به همون تعداد هم تخم مرغ بعد سیب زمینیهای آبپز شده و رنده میکنیم و با تخم مرغ هم میرنیم (کاملا هم میزنیم که حسابی مخلوط بشه میتونیم از هم زن استفاده کنیم) بعد زعفرون رو میریزیم و کمی هم میزنیم بعد مواد و تو تابه میریزیم. این کوکو مثل کیک کمی پف داره یعنی قطر داره پس تابه خیلی کم ارتفاع نباشه (مثل ته دیگ ماست و تخم مرغ) ناگفته نماند قبلاً تو تابه روعن ریختیم و کوکو وقتی سرخ شد شربت و روش میریزیم (شزبت: ۱ لیوان آب .۲ لیوان شکر. زعفران آب کرده … گلاب). برای تزیین هم از خلال پسته وبادوم و … استفاده میشه. معمولاً هم لوزی بر ش داده میشه.