مواد لازم:
- آرد ۱/۵ کیلو
- پودر قند نیم کیلو
- روغن جامد نیم کیلو
- تخم مرغ ۶ عدد
- بیکینگ پودر ۲ ق چ
- شیر ۱/۲ پیمانه
- ماست ۱/۲ پیمانه
مواد میانی:
- گردو ۳۰۰ گرم
- پودر شکر ۲۰۰ گرم
- دارچین ۱ ق چ
- هل ۱ ق س
طرز تهیه:
برای تهیه کلوچه سنتی قزوین ابتدا روغن جامد را روی حرارت ملایم آب میکنیم بعد آن را توی یخچال میگذاریم تا خودش را ببندد سپس روغن جامد سفت شده را با پودر قند آنقدر میزنیم تا مایع سفید رنگ و یکدستی حاصل بشه یعنی رنگ زرد روغن به سفید تبدیل میشود، ۱ ق چ از هل را بهمراه بیکینگ پودر میریزیم و کمی هم میزنیم ۲ عدد تخم مرغ کامل و ۲ عدد زرده را به مواد میافزاییم و مجدداً خوب با همزن میزنیم آرد الک شده را طی ۲ مرحله اضافه میکنیم ابتدا نصف آرد را میریزیم کمی با لیسک هم میزنیم بعد ماست را ریخته کمی مخلوط میکنیم در مرحله بعد شیر را میریزیم کمی هم زده و در نهایت مابقی آرد را اضافه میکنیم حال با نوک انگشتان آرام خمیر را ورز میدهیم بعد ۱ ساعت در یک ظرف دربسته در دمای آشپزخانه استراحت میدهیم. برای مواد میانی مابقی هل، دارچین، پودر شکر و گردوی نیمه آسیاب شده را باهم خوب مخلوط میکنیم تا مواد خمیری شکلی بوجود بیاد از خمیر به اندازه یک گردو برمیداریم اونو کمی بازش میکنیم و ۱ ق چ از مواد میانی داخلش میذاریم و اونو گرد میکنیم (اندازه تقریبی کلوچهها اندازه نارنگی متوسطه) ۲ عدد زرده تخم مرغ را با کمی شیر رقیق میکنیم و با قلمو روی کلوچهها میکشیم و کنجد میپاشیم کلوچهها را در سینی آلومینیومی گرد دیواره دار قرار میدهیم و در فر ۱۸۰ درجه داغ به مدت ۲۰ دقیقه به همراه یک کاسه آب قرار میدهیم.