مواد لازم:
- روغن جامد ۲ پیمانه
- آرد سفید گندم ۵ پیمانه
- زرده تخممرغ زرده تخممرغ ۲ عدد
- شیر پاستوریزه ۱ پیمانه
- بیکینگ پودر یک دوم قاشق چای خوری
- کنجد مقداری برای تزیین
طرز تهیه:
برای تهیه کلمپه در ابتدا روغن را ذوب کرده و با آرد مخلوط کنید. زردهٔ تخم مرغها را با همزن بزنید. سپس همراه با شیر و بیکینگ پودر به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید. در صورتی که خمیر شل بود، کمی آرد اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی حاصل شود و به دست نچسبد. به مدت ۳۰ دقیقه به خمیر استراحت دهید. در این فاصله، خمیر را روی سطح صافی که آرد پاشیدهاید، با وردنه به قطر نیم سانت پهن کنید و با قالب گرد قالب بزنید. روی یکی از لایهها به اندازهٔ یک گردوی کوچک از مخلوط خرما (مواد لازم و طرز تهیه این مخلوط در زیر آمده است) قرار دهید. دایرهٔ دیگری از خمیر را روی آن قرار دهید. لبههای خمیر را به هم فشار دهید تا کاملاً به هم بچسبد و بادست خمیر را پیچ دهید و با مهر شیرینی پزی روی آن را نقش بزنید. کمی کنجد روی آن بپاشید. شیرینیها را داخل سینی شیرینی پزی قرار داده و در طبقهٔ وسط فری که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجهٔ سانتی گراد گرم شده، به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه قرار دهید، تا پخته و کمی طلایی شود. سپس از فر خارج کنید.
مواد لازم برای مخلوط خرما:
- خرما ۵۰۰ گرم
- روغن جامد یک دوم پیمانه
- گلاب مقداری
طرز تهیه: خرما را پوست گرفته، هستهٔ آن را جدا کنید و در غذا سازه پوره کنید. روغن و گلاب را نیز به خرما اضافه کنید. (گلاب به حدی باشد که مایه شل نشود)