خواص
- خون ساز
- مقوی عمومی بدن
- مفید برای اعصاب و استخوان ها
مواد لازم
- زعفران آب شده : به میزان لازم
- گوجه فرنگی : سه عدد بزرگ
- روغن کنجد : به میزان لازم
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری : به میزان لازم
- پیاز خرد شده : یک عدد بزرگ
- برنج نیم کوب : یک و یک دوم لیوان
- لپه : یک لیوان
- آرد نخودچی : شش قاشق غذاخوری
- تره، جعفری، شوید، گشنیز، مرزه، ترخون خرد شده : 600 گرم
- گردو و کشمش : به میزان لازم
دستور پخت
- لپه را از قبل خیس می کنیم و با مقداری آب، زردچوبه و فلفل مدتی می پزیم، به صورتی که آب آن تمام شود.
- برنج را نیز جدا با آب و مقداری زردچوبه و نمک کمی می پزیم به صورتی که برنج بدون آب شود (توجه داشته باشید که پخت لپه و برنج نباید زیاد باشد). اجازه می دهیم برنج و لپه سرد شود.
- لپه را همراه یک سوم برنج و مقداری سبزی چرخ می کنیم (مقدار سبزی کمتر از نصف برنج باشد).
- سپس سبزی خردشده را به همراه برنج پخته شده و آرد نخودچی و زنجبیل به لپه و سبزی چرخ شده اضافه می کنیم.
- تمام مواد را خوب ورز می دهیم و در آخر زعفران آب شده را اضافه می کنیم. بهتر است که مواد آماده شده یک ساعت در یخچال بماند.
- گردو و کشمش را می شوییم.
- پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و نمک و ادویه تفت می دهیم.
- گوجه را همراه آب کم در مخلوط کن می ریزیم تا نرم شود و سپس به پیاز اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم تا گوجه قوام بیاید.
- مقداری از مایه کوفته را برداشته و کف دست پهن می کنیم و در وسط آن گردو یا کشمش و یا هر دو را قرار می دهیم و آن را به صورت گرد در می آوریم. همه مواد را تا آخر به همین شکل درست می کنیم.
- قابلمه بزرگی برمی داریم و ته آن را مقداری روغن ریخته، آن را روی شعله گاز قرار می دهیم تا روغن کمی گرم شود، سپس آن را از روی حرارت بر می داریم و کوفته ها را ته قابلمه می چینیم. توجه داشته باشید که کوفته ها نباید روی هم قرار گیرد.
- کوفته ها را یک ساعت با حرارت بسیار ملایم می پزیم تا دم بکشد.
- حدود 10 الی 15 دقیقه قبل از آماده شدن کوفته ها سس گوجه آماده شده را به آن ها اضافه می کنیم.
منبع
۳۶۵ روز همگام با غذاهای گیاهی ایرانی