مواد لازم:
- ماهی (بهتر است از ماهی شیر یا قباد، هامور یا سنگسر سفید استفاده شود) برای هر نفر حدود ۲۰۰ گرم
- سبزی ماهی که شامل شوید و گشنیز و مقدار کمی شنبلیله (حدود ۵۰۰ گرم)
- سیر یک بوته
- پیاز یک عدد
- برنج ۴ پیمانه
- تمر هندی که بهتر است از نوع سیاه رنگ باشد نصف یک بسته کوچک ۲۰۰ گرمی یعنی ۱۰۰ گرم
- روغن و زردچوبه و فلفل ونمک به میزان لازم
طرز تهیه:
برای تهیه لخ لخ در ابتدا پیاز رو که نگینی خرد کردیم توی یک قابلمه نسبتا بزرگ تفت میدهیم. سپس سیر را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدهیم و همزمان فلفل و زردچوبه نیز اضافه میکنیم. حالا نوبت اضافه کردن سبزیهای شسته شده و خرد شده است، سبزیها را با مواد تفت میدهیم تا خوب سرخ شود. با حدود ۶ پیمانه آب گرم آب تمر هندی را شیره گرفته و پس از عبور دادن از صافی آب تمر را به سبزیها اضافه میکنیم و میگذاریم تا به جوش بیاید. سپس ماهیها را که از قبل پاک و تمیز کرده و نمک زدهایم شسته و به مواد در حال جوش خوردن اضافه میکنیم و میگذاریم تا ماهیها خوب بپزند. حالا ماهیهای پخته شده را از ظرف غذا بیرون میآوریم و کناری میگذاریم. برنج را به دیگ آب تمر و سبزی اضافه کرده و منتظر میمانیم تا آب برنج گرفته شود. شعلهٔ زیر برنج را کم کرده و ماهیها را روی برنج چیده و دم کش را میگذاریم و منتظر میمانیم تا برنج دم بکشد. توضیح در مورد اسم غذا اینکه لخلاخ از کلمهٔ عربی “لخلخه”گرفته شده و به معنای بوی خوش است. این غذا از سواحل عربی “خلیج همیشگی فارس” گرفته شده، و بیشتر در سواحل ایران جا افتاده است.