ممکن است این حالت برای شما نیز پیش آید که گاهی با احساس شوری در دهان خود بیدار شوید و این برای شما حالتی ناخوشایند را پدید آورد. البته ممکن است این اتفاق زمانی برای شما بیوفتد که هیچ غذای شوری را اخیراً مصرف کرده باشید. اگرچه این مشکل چندان نگران کننده نیست و با روشهای دارویی و حتی طب سنتی قابل درمان است. از این رو در این مقاله قرار است در خصوص علت شوری دهان در طب سنتی و معرفی داروی گیاهی برای شوری دهان نکاتی را بیان کنیم. پس همراه ما باشید.
علل طعم شوری دهان
استفاده از قطره بيني
علت شوری دهان در طب سنتی استفاده از قطرههاي بيني نیز میباشد. در واقع با استفاده از این قطرهها مواد از پشت بینی به پایین گلو می ریزد و همین مسئله باعث ایجاد طعم شوري در بزاق دهان ميشود.
- دیابت و اختلالات چشایی
دیابت یکی دیگر از علت شوری دهان در طب سنتی است که با به بهم ریختن اختلالت چشایی قادر است باعث ایجاد طعم بد، ترش یا شور در دهان شود. همچنين ابتلا به دیابت ممکن است سایر مشکلات دهانی را برای شما به وجود آورد.
خشکی دهان
همانطور که میدانید گاهی ممکن است دهان بر اساس عوامل مختلفی به خشکی دچار شود. این مسئله میتواند علت شوری دهان در طب سنتی باشد و عموما ناشی از مصرف دخانیات، پیری و اثرات جانبی دارو باشد.
کمبود آب بدن
با کم شدن آب بدن ممکن است احساس شوری در دهان شما شکل گیرد. از این رو کمبود آب بدن یکی دیگر از دلایل شایع شوري دهان است.
خونریزی دهان
خونریزی دهانی گاهی با شوری دهان همراه است و به دلایل خوردن غذاهای تند و چیپس یا مسواک زدن بیش از حد لثهها اتفاق ميافتد.
عفونت دهانی
گاهی ممکن است در اثر عفونتهایی که دندان و دهان را فرا میگیرد، شوری دهان رخ دهد.
- مواد غذایی سوداوی
- استفاده از مواد غذایی که دارای طبع سرد هستند میتوانند باعث شوری و حتی خشکی دهان شوند. از این رو لازم است برای جلوگیری از شوری دهان به مواد غذایی و طبع غذای خود دقت کنید.
از این غذاها بپرهیزید
در طب سنتی شوری دهان ممکن است به علت غلبه سودا باشد. بنابراین از مواد غذایی سودازای زیر پرهیز کنید:
- مواد غذایی سرد و خشک (کشک و ماست و قراقروط، شاه توت، تمشک، آلبالو، ازگیل، انار ترش، بالنگ، تمر هندی، زالزالک، زرشک، ذغال اخته، سنجد، غوره، کنار، گریپ فروت، لیمو عمانی، نارنج، به ترش، لیمو ترش و سیب ترش، ریواس و گشنیز، باقلا خشک، برنج (آبکش)، جو، ذرت، عدس و ماش، گوشت بز، قلوه، سیرابی و شیردان، سماق، نشاسته و قهوه)
- غذاهای شور، غذاهای مانده و فریز شده
- بادنجان، کلم بروکلی و انواع کلم
- فلفل دلمهای
- انواع ترشی
- گوشت گاو
- چای
- سیب زمینی
- غذاهای کنسرو شده
- آب میوه های صنعتی و نوشابه
- سوسیس و کالباس
- چیپس و پفک
افراط و تفریط در هر کاری ممنوع
از افراط و تفریط مانند خواب زیاد و کم خوابی، پرخوری کم خوری، کار پر فشار و بیکاری، دیر خوابیدن و خوابیدن بین الطلوعین و خواب دم غروب و شغل پر استرس و گرمای شدید و سرمای شدید و دوری از طبیعت شادی بیش از حد و فکر و خیال زیاد و نگرانی مداوم و سکوت مداوم و شلوغی مداوم و استفاده بیش از حد از موبایل و کامپیوتر پرهیز کنید.
سایر ملاحظات
- مصرف پنیر همراه با چای شیرین به عنوان صبحانه برای سوداوی ها بسیار مضر می باشد.
- در بین غذاها از نوشیدن مایعات به خصوص آب یخ پرهیز کنید.
- از مواد غذایی گرم و تر بیشتر استفاده کنید.
- از لحاظ جسمی و فکری خود را خسته نکنید.
نتیجه
در این مقاله از طبایع در خصوص علت شوری دهان در طب سنتی و داروی گیاهی برای شوری دهان نکاتی را بیان کردیم. اگرچه شوری دهان مشکل چندان مهمی نیست اما بی توجهی به آن میتواند در آینده برای شما مشکل شود. همچنین شما میتوانید از درمان شوری دهان دکتر خیراندیش برای درمان شوری دهان استفاده کنید.