مواد لازم:
- ماست: ۱ قاشق سوپخوری ۱۱ گرم
- بیکینگ پودر ۱ قاشق سوپخوری ۶ گرم
- کره ۱ پیمانه ۱۶۰ گرم
- پودر قند ۱ یپمانه و یک قاشق سوپخوری ۱۲۵ گرم
- زرده تخم مرغ ۳ عدد ۶۰ گرم
- وانیل شکری ۴/۱ قاشق چایخوری
- هل پودر شده ۱ قاشق چایخوری ۳ گرم
- سفیده تخم مرغ ۱ عدد ۳۰ گرم
- آرد الک شده ۳ پیمانه ۳۱۵ گرم (سه بار الک کنید)
- زعفران حل شده در آب جوش ۱ قاشق چایخوری
- خلال پسته یا کنجد برای تزئین به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای تهیه نان چای قزوینی در ابتدا فر را روی حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید تا گرم شود. کره و پودر قند را با همزن برقی هم بزنید تا لطیف شود. (من تو دستورای دیگه دیدم که از روعن جامد هم استفاده میکنن اما از اونجا که تو شیرینی پزی خیلی وارد نیستم ترجیح دادم که عین دستور را دنبال کنم که خوب هم شد). دو عدد از زردههای تخم مرغ وانیل پودر هل را در ظرفی جداگانه با همزن برقی هم بزنید و به مخلوط کره و پودر قند اضافه کنید. ماست را در ظرفی ریخته و بکین پادر را به آن اضافه کنید. سفیده تخم مرغ را کمی هم بزنید و همراه با ماست و بکین پادر به بقیه مواد که مخلوط کردهاید اضافه کنید در انتها آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر یک دستی به دست بیاید. توجه داشته باشید که خمیر را زیاد ورز ندهید زیرا به روغن میفتد. خمیر را در کیسه فریزر گذاشته و در دمای اتاق بگذارید ۲ ساعت استراحت کند.
روی سطح صافی کمی آرد ریخته خمیر را به قطر یک سانت روی آن پهن کنید (احتیاج به وردنه نیست با دست اینکارو کنید) سپس به دلخواه قالب زده و داخل سینی شیرینی پزی که روی آن کاغد روغنی پهن کردهاید بچینید. یک عدد باقیمانده زرده تخم مرغ و زعفران را با همزن دستی هم بزنید به وسیله فلم مو روی شیرینیها بمالید سپس روی آنها را خلال پسته و خلال کنجد پاشیده به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا پخته شود. بعد از اینکه خنک شد در ظرف مورد نظر بچینید و میل کنید. از آنجا که نوغ فرها با هم فرق میکنه باید دمای فر خودتون دستتون بیاد من این شیرینی رو تو دمای ۱۶۵ درجه به مدت ۱۵ دقیقه درست کردم و بعد ۱۰ دقیقه بهش سر میزدم که نسوزه. ۲ تا سفیده باقیمانده تخم مرغ را توی یک ظرف کوچک در بسته بریزید و بگذارید توی یخچال یا توی کوکو و املت یا شیرینیهای دیگه میتوانید از آن استفاده کنید.