مواد لازم:
- آرد۵۰۰ گرم
- کره۲۵۰ گرم
- بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
- گلاب ۲ قاشق سوپخوری سرخالی
- زعفران دم کرده ۱ قاشق سوپخوری سرخالی
- خرما ۲۵۰ گرم
- گردوی خرد شده ۱۰۰ گرم
- زردهٔ تخممرغ ۲ عدد
طرز تهیه:
برای تهیه نان خرمایی در ابتدا کره و آرد را با هم مخلوط میکنیم. بیکینگپودر، گلاب و زعفران را با هم مخلوط کرده، به خمیر اضافه میکنیم و ورز میدهیم. خمیر را به مدت ۲ ساعت در دمای محیط استراحت میدهیم. هستههای خرما را جدا کرده و آنها را از چرخ گوشت میگذرانیم. پس از گذشت مدت استراحت، از خمیر به اندازهٔ یک گردو برداشته و در کف دست پهن میکنیم. از مخلوط خرمای چرخ کرده و گردو داخل هر یک از خمیرها قرار میدهیم. خمیرها را میبندیم و به صورت بیضی شکل میدهیم و در سینی چربشده مخصوص فر میگذاریم. فر را از ۱۵ دقیقه قبل در دمای ۱۷۰ درجهٔ سانتیگراد گرم میکنیم. با برس، زردهٔ تخممرغ (با چنگال زده شود) را روی نانها میمالیم و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در طبقهٔ بالای فر میگذاریم تا روی آن طلایی شود.
توجه: در صورت دلخواه میتوانیم زردهٔ تخممرغ را با کمی زعفران مخلوط کنیم و روی شیرینیها بمالیم.