آجیل نوروز و مغزهای گیاهی و شیرینیجاتی که مخصوص ایام عید و تعطیلات هستند، از کالری و چربی زیادی برخوردارند که در صورت رعایت نکردن الگوی مصرف و زیاده روی در مصرف، به علت کم شدن تحرک، باعث تولید خلط غلیظ، هضم نامناسب و ایجاد مشکلاتی (مشکلات گوارشی، اضافه وزن و …) در افراد مصرف کننده میشوند، پس انتخاب در خرید و تعادل در مصرف را در عید نوروز فراموش نکنید و نکات زیر را حتماً به خاطر بسپارید:
4 توصیه طلایی در خرید مغزها و آجیل نوروز
البته کمی این پست دیر منتشر شده است چرا که اکثرا آجیل نوروز خود را خریداری نمودهاید، امان دانستن مابقی نکات، به ویژه نکات مصرف، خالی از لطف نیست:
- سعی کنید آجیل ها و تنقلاتی که نمک و رنگ دارند، خیلی براقاند و تف داده شده اند را نخرید، اغلب آ ها مانده سال های قبل هستند که برای جذابتر شدن و گم شدن مزه نامناسب آنها، به آنها رنگ و نمک میزنند.
- حتی الامکان از خرید آجیل و مغزهای مختلف درهم و کهنه نیز خودداری کنید، چون این هم ریزها، هم از نظر بهداشتی در سطح مناسبی نیستند، هم آجیل مغز شده که به مدت طولانی مانده باشد، خواص غذایی خود را از دست میدهد و هم اگر یکی از آنها مثلا مانده باشد و کپک زده باشد، میتواند همه را آلوده کرده و خلاصه دلپیچه و روان شدن شکم و .. را به دنبال داشته باشد.
- سعی کنید خشکبار و آجیل نوروز را با پوست بخرید (موقع مصرف به میزان مورد نیاز آنها را از پوست خارج کنید) یا آنها را خام و بدون نمک و رنگ خریداری نموده و فقط تخمهها را خودتان نمک بزنید و کمی تف دهید.
13 نکته طلایی در مصرف شیرینی و آجیل نوروز
نوبتی هم باشد نوبت توصیههای مصرف است:
- از پرخوری و روی هم خوری آجیل، شیرینی و تنقلات، چای و میوه خودداری کنید.
- در کنار آجیل میتوان جهت پذیرایی از انجیر خشک، پر هلو یا زردآلو، مویز، برگه میوههای خشک مانند به و سیب و خرمالو (هر سه کمک کننده به هضم) استفاده و حتی الامکان شیرینی جات مصنوعی را محدود کرد.
- فاصله بین خوردن میوه و آجیل حداقل باید حدود 2 تا 3 ساعت باشد.
- بهتر است از شیرینی های خشک و کوچک و کم کالری مانند نان برنجی و نان نخودچی در مقدار کم استفاده شود.
- از آجیل مانند بادام، پسته و فندق به حد اعتدال بخورید.
- معتدل ترین و بهترین آجیل، بادام درختی است به شرطی که معتدل مصرف بشود و خام و بو داده نباشد (مفید برای همه مزاجها به ویژه کودکان و سالمندان).
- مصرف زیاد بادام هندی و بادام زمینی سبب تولید خلط غلیظ شده و چربی خون رو بالا میبرد.
- بهتر است در یک وعده از یک نوع آجیل مثلاً فقط پسته یا فقط بادام و… به مقدار متناسب استفاده کنید (جلوگیری از اختلال هضم)
مثلاً اگر پشت سر هم به مهمانی میروید فقط یک یا دو عدد بادام میل کرده و در کنار آن سیب بخورید. اگر مزاج خیلی گرم و خشکی دارید از میوههایی مانند پرتقال یا خیار یا کیوی و ..هم میتوانید استفاده کنید.
- روی شیرینی های خشک و تنقلات باید با پوشش مناسب پوشانده شود تا گرد و خاک، اونا رو آلوده نکند.
- بهتر است از مصرف انواع بو داده و پرنمک آجیل، خصوصاً اگر دچار فشارخون یا بیماری های کلیوی هستید، خودداری کرده و آجیل خام تهیه کنید.
- گردو را حتی الامکان مصرف نکرده یا تنها مصرف نکنید به ویژه اگر مدتی است که از پپوست خارج شده است.
- افراد گرم مزاج بیشتر از میوهها استفاده کنند تا آجیل و شیرینی و شکلات.
- کمی عرق نعنا همراه خود داشته و اگر با مصرف تنقلات و آجیل دچار بدهضمی شدید، کمی از آن را میل کنید.
امید است که این نکات برای شما مفید و مثمر ثمر بوده باشد. برای آشنایی با خواص و مضرات مغزها و آجیل نوروز، این پست را مطالعه نمایید.
منبع:
- تیم محتوایی طبایع
- و با سپاس از دکتر زکریا روحانی