در ماه روزه داری بسیاری از عادتهای غذایی نادرست، کنار گذاشته شده و مصرف دو وعده غذایی در شبانه روز باعث تغییراتی در الگوی سوخت و ساز بدن و تغذیه مصرفی میگردد، از این رو در ماه رمضان، دستگاه گوارش در حالت نیمه استراحت قرار دارد. بنابراین شیوه صحیح عادات غذایی ماه رمضان، باید حداقل تا یک هفته بعد از پایان این ماه ادامه داشته باشد تا برای فرد مشکلی پیش نیاید. از این رو طب سنتی برای تغذیه بعد از ماه رمضان؛ تدابیر و توصیه هایی دارد که در ادامه بدان اشاره میشود.
فهرست محتوا پنهان
روزه داری و الگوی سوخت و ساز بدن
- یکی از فواید روزه داری تنظیم سوخت و ساز بدن در جهت حذف چربی های اضافی و مواد زائد بدن است.
- در واقع روزه داری؛ با تغییر زمان صرف وعده غذایی، منجر به تغییر الگوی خوردن و آشامیدن و تغییر الگوی سوخت و ساز بدن میشود.
- از دید طب سنتی ایران در بعد ماه روزه داری، تغییر این الگو باید تدریجی بوده و نیازمند همراه کردن قوای بدن است.
مراقب سبک زندگی و نوع تغذیه خود، بعد از ماه رمضان باشید!
- روزه داری به رفع حالت امتلاء (انباشتگی) بدن از مواد زائد کمک شایانی میکند و با برگشت به سبک زندگی معمول میتواند بدن را با خطر بیماری های امتلایی روبرو کند.
- مشکلاتی نظیر افزایش غلظت خون، چربی خون، گرفتگی عروق قلبی، حالت سستی و کسلی، ضعف، کاهش قوای فکری و ذهنی و … از عوارض انباشت مواد زائد در بدن و عدم رعایت سبک زندگی بعد روزه داری است.
توصیه های طب سنتی برای سبک زندگی و تغذیه بعد از ماه مبارک رمضان
داشتن وعده غذایی سبک و زود هضم
- پس از اتمام دوران روزه داری بهتر است عزیزان روزه دار به تدریج و به آرامی شروع به مصرف صبحانه های پر انرژی و سالم نمایند.
- یکی از بهترین مواد غذایی مورد استفاده در صبحانه افراد پس از دوران روزه داری جو دو سر پرک که همان یولاف میباشد است.
- عزیزان میتوانند از این غله سودمند که سازگار با تمام مزاج ها بوده و دارای طبعی معتدل است و برای همه گروهای خونی سودمند می باشد را در ابتدای روز استفاده نمایند.
- از طرفی توصیه میشود وعده های غذایی اصلی صبحانه و شام باشند و در وعده غذایی ناهار غذاهای سبک و زودهضم و در مقدار کم مصرف کنید.
ادامه سبک زندگی و عادات صحیح ماه رمضان
- مقید بودن به عادات صحیح ماه مبارک رمضان از جمله زود خوابیدن و سحرخیزی، صرف شام در ساعات اولیه شب، پرهیز از پرخوری و خورده خوری و … میتواند حتی بعد از ماه مبارک رمضان نیز جزء سبک زندگی باشد و مطمئناً به سلامتی فرد کمک می کند.
- توصیه می شود بعد از ماه مبارک رمضان به این عادات صحیح پایبند باشید و حتی الامکان در هفته یک یا دو روز روزه بگیرید.
تغذیه سالم برای پیشگیری از ضعف دستگاه هاضمه
- از آنجایی که به پایان رسیدن ماه رمضان امسال همزمان با اوج گرفتن گرمای هواست و در اثر گرم شدن هوا دستگاه هاضمه نسبتاٌ ضعیف میشود،
- لازم است از پرخوری بویژه مصرف بیش از حد غذاهای چرب و سنگین و شیرینی جات پرهیز شود. رعایت این نکته میتواند بدن را از ابتلا به مشکلات و بیماری های فصل تابستان مراقبت کند.
- بهتر است غذاها به صورت کمادویه و میزان تندی کم تهیه شوند تا به دستگاه گوارش آسیب نرسانند.
- روشهای کباب کردن، تنوری کردن یا پخت غذا در فر به علت خشکی ممکن است به دستگاه گوارش آسیب برساند و توصیه میشود به ویژه در روزهای ابتدایی بعد از ماه مبارک رمضان کمتر استفاده شود.
پاکسازی بدن از مواد زائد
- بعد از روزه داری نیز توجه به مسئله پاکسازی بدن از مواد زائد باید مورد توجه قرار گیرد.
- مهمترین نکته در باب پاکسازی بدن پیشگیری از یبوست مزاج است.
- مصرف غذاهای سبک و آبکی و بویژه آش های ساده بهار که کمی ترش مزه باشد میتواند در این راستا کمک رسان باشد.
- مصرف مقدار معتدل میوه و نوشیدنی ها نیز در رطوبت بخشی به بدن و پیشگیری از یبوست موثر است.
بیشتر بخوانید!
یاسر
خیلی عالی😁